/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Almanzor csikó érkezett!

Az elmúlt héten megtartott Arqana October Yearling Sale-en vételi szándékkal kint járt megbecsült és eredményes futtatónk, Dr. Hammersberg Elemér, és nem akármilyen éves csikóval tért haza Alagra. Az egyelőre még névtelen yearling a 395 LOT számú, Almanzor (Wootton Bassett-Darkova) apaságú sárga mén. Nagy álma vált valóra ezzel jó szemű ownerünknek, hiszen ezt a lovat már hetekkel ezelőtt kinézték fiával, ifj. Hammersberg Elemérrel a katalógusból, majd a helyszíni megtekintés és átvizsgálás után már egyértelműen kiemelt „célpontként” licitáltak rá. A licitáláshoz sokszor szerencse is kell, ami most megadatott nekik, hiszen 12000 Euróért sikerült leütni a kitűnő származású és küllemű mént. Tour To Paris és Eggi’s Choice után Dr. Hammersberg Elemér joggal reménykedhet abban, hogy folytatja a nagy sorozatot és ismét egy jó képességű telivér fogja versenyszíneit képviselni a pályán. A csikó Stanislav Georgiev idomár istállójába került.

Dr. Hammersberg Elemér és ifj. Hammersberg Elemér új szerzeményükkel, az Almanzor csikóval

A csikó apját nem kell különösebben bemutatni a pedigrisztikával foglalkozóknak. Almanzor (FR, ap: Wootton Bassett) 2-től 4 éves koráig futott, nyerő távja 1400 métertől 2100 méterig terjedt. 2 évesen 4 startjából 3-szor győzött, köztük behúzva a Grand Critérium de Bordeaux-t (L., 1600 m.), 3 évesen pedig 6 futásból 5-ször nyert, legelöl végezve egyebek között a Prix de Jockey Clubban(Gr.1, 2100 m.), az Irish Champion Stakes-ben (Gr.1, 2000 m.), valamint az ascoti Champion Stakes-ben (Gr.1, 2100 m.) is. Élete 11 futásából 8-szor mázsált vissza első helyezettként, több mint 2 millió fontot nyerve tulajdonosának. 2018-ban állították tenyésztésbe, azóta 13 Group-, illetve Listed kategóriájú nyerő apja.

A csikó anyai oldalról is nagy respektre tarthat számot, hiszen a 2014-es születésű Beauty of Love (GB) 2-től 4 éves koráig futott, és 3 győzelme közül az egyik a Listed kategóriás, 1300 méteres Prix Miss Satamixában született. Anyai nagyapja Elusive City.

Nem vitás, hogy remek küllemmel bír, ragyogó származás, vagyis – ahogyan azt némi csavarral mondhatjuk – a marsallbot a nyeregtartójában lapul.

-kömi-

SHARE THIS