/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vasárnap a magyar színekért szurkolhatunk Máltán

Az UET idén is megrendezi a fiatal, reményteljes hajtók Európa Bajnokságát, ahol Magyarországot Erdei Péter képviseli majd. 2023-ban Málta ad otthon az EB-nek, ahol október 29-én 4 futamban fog majd hajtani Erdei Péter.

Az alábbi 12 hajtó lesz majd Erdei Péter ellenfele:

Ausztria – Jonas Steiner
Belgium – Floris Vandenabeele
Dánia – Mads Henriksen
Finnország – Sakari Talikka
Franciaország – Théo Briand
Németország – Lisa-Sophie Zimmer
Írország – Jonathan Cowden
Málta – Jean Claude Pace
Hollandia – Jim Veldman
Norvégia – Maylen Lode
Spanyolország – Jeroni Fuster Andreu
Svédország – Malte Handfast

 

Az első futam, ahol szurkolhatunk Erdei Péternek a versenynap harmadik futama lesz, itt az 5-ös számú, francia tenyésztésű Doc De L’Oemerie-t fogja hajtani. A 10 éves herélt utoljára október 15-én futott, ahol a 7. helyen végzett.  Az autóstartos versenyt várhatóan 14:30-kor fogják indítani,  távja 2140 méter lesz, az összdíjazása pedig 1250 euró.

25 perccel később ismét sulkyba száll a magyar színeket képviselő hajtó, aki itt a 6-os számú, nyolcéves heréltet, Fanfan Cash-t fogja hajtani, aki utolsó három futásából kétszer is dobogós helyen végzett.

15:45-kor, a nap hatodik versenyében hajt legközelebb, ahol a 15 éves herélt, Ulk Du Hauty lesz a magyar tehetség társa. A 8-as starthelyről vágnak neki a 2140 méteres futamnak.

Negyedik, egyben utolsó alkalommal tud pontokat szerzeni Erdei Péter a versenynap hetedik futamában, itt a 10-es számú Emissoro-t fogja hajtani. A kilencéves herélt utolsó három futásakor remek időket ügetett, és egy dobogós helyezést is szerzett.

A versenyekben nagy részt francia tenyésztésű ügetők futnak, de vannak még Olaszországból, Svédországból, Németországból, Hollandiából és Belgiumból is lovak, akiket korábban importáltak Máltára.

A versenynapról élő közvetítés a Malta Racing Club hivatalos Facebook oldalán lesz majd, itt pedig a futamok utáni pontozás lesz majd követhető.

 

Sok sikert kívánunk!

SHARE THIS