/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Napsütéses vasárnap a Kincsem Parkban

A szerdai ügető és a pénteki agár versenynap után egy napsütéses vasárnapi galopp nappal búcsúztattuk a hetet. A TAHI STUD Kft. tulajdonosa, dr. Szilágyi Attila számára nem csak napos, de mosolygós is volt, mert mindkét kancája nagyszerű győzelmet aratott. Előbb az újonc Vampa di Bocca az 1600 méteres König Róbert Emlékversenyben, majd a rutinos Light Blue Sky nyert nagyon magabiztosan és megérdemelten a Gencsy Tibor Emlékversenyben.

A versenynapon egy másik kanca, Different Illusion is nagyot futott, miután az 1800 méteres Akaba- Köztársasági Díjban megverte az idei Magyar Derby hősét, Amore Boyt.

A versenynap elején a 3200 méteres gátversenyben Wallstreet Journey visszavágott Voyagernek aki legutóbb más beállítás mellett legyőzte a sövények felett.

A fogadási szempontból érdekes futamokban, a Kedvesi József Emlékversenyben Préri Lady, majd a Bayer András Emlékversenyben Boccaccio Boy ért haza. Utóbbi ló lovasa, ifj. Kozma István ezt a sikert a két napja elhunyt édesapja emlékének ajánlotta.

A versenynapon az is kiderült, hogy az idei Németh Ferenc Kupa győztese a mostani fordulót is megnyerő Ribárszki Sára lett, a fiatal lovast ezúttal Berenice segítette első helyezéshez. A Levendula Hendikepben Lavacry bizonyított, a stílus alapján legközelebb is nyerhet hosszabb távon. A nap záró futamában, a 2400 méteres szabad felállítású hendikepben a futásról-futásra javuló Akatchi bizonyított ismét, és könnyedén győzött Stanislav Georgievvel.

A következő hétvégén újabb izgalmas versenyekkel vár mindenkit a Kincsem Park! Szombaton ügető, november 5-én vasárnap pedig galopp, többek között Arqana – Kétévesek Kritériuma és a Farkas Ferenc – Lovaregyleti Díj zárja az idei gyeppályás szezont.

-KA-

SHARE THIS