/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Máltai EB

Ahogy korábban megírtuk, Magyarország színeiben, Erdei Péter volt az egyik résztvevője a máltai rendezésű ifjúsági Európa Bajnokságnak. A vasárnapi versenynapon összesen 4 futamban hajthatott a 13 fiatal tehetség. A négy ló közül, amit Péternek sorsoltak, sajnos egyik sem képviselte a esélyesek táborát, így nem meglepő az összesítésben szerzett 9. hely.

Az első futamban először DOC DE L’ORMERIE volt a társa a magyar segédhajtónak, akivel végül a 8.helyen zárt. A futamban egyébként a hajtók tekintetében a francia színeket képviselő Theo Briand nyert, második a máltai Jean Claude Pace, míg harmadik az osztrák színeket képviselő, Jonas Steiner lett. Fél órával később újra harcba szállt a jobb helyezésekért Erdei Péter, itt FANFAN CASH mögött ülve a 6. helyen ért célba. Itt az ír Jonathan Cowden-nek sikerült győznie, mögötte pedig a norvég, Maylen Lode és a holland Veldman végeztek.

A nap ötödik és hatodik versenyében hajthattak újból az apprentiszek, ahol az osztrák, Jonas Steinernek és az ír, Jonathan Cowdennek sikerült növelnie az elsőségeiknek a számát. Ezekben a futamokban Erdei Péter előbb a 6. majd a 8. helyen végzett.

A pontversenyt a házigazda, Málta nyerte, az ezüstérmes két győzelemmel Írország lett, míg a dobogó alsó fokára Ausztria állhatott fel.

 

A versenynap eredményeiről ide kattintva lehet tájékozódni, míg az összesítésről itt lehet informálódni.

 

Fotó: Malta Racing Club

SHARE THIS