/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szenttamási importok

Szuna Szabolcsot kerestük meg, hiszen két, igen jó származású importtal gazdagították Newmarketből a Szenttamási versenyistállót. A 2 kétéves már megmérettetett angolföldön, és ha elnézzük származásukat, bizony a legjobbak közé kerülhetnek a jövő évi Derby-évjáratban.

 

1257 Nabilov (IRE), szürke mén

Trénere, Karl Richard Burke nem számít a top trénerek közé a szigetországban, és leginkább Angliában és Franciaországban versenyezteti lovait. Nabilov volt tulajdonosa, Sultan Ali úr szintén nem tartozik a kiemelt futtatók közé.

Nabilov apja, Cracksman, 2017 legmagasabbra értékelt európai lova volt, állandó lovasa Frankie Dettori, tulajdonosa pedig a Juddmonte Farm. (Náluk dolgozott új trénere, Szuna Szabolcs anno Amerikában.) Az 1977-ben Khalid bin Abdullah herceg által alapított ménes mára interkontinentális telivér nagyhatalommá vált, ugyanis 3 angol és 2 ír farmjuk mellett további 3-at üzemeltet a tengerentúlon, Kentucky-ban is.

Nabilov anyja, Fierlessly szármázásának értékét főként apja, Dalakhani adja.

Nabilov 2-szer futott eddig, legutóbb megvásárlása előtt egy nappal futotta utolsó versenyét. Akkor még nagyon zölden mozgott, utolsó lett.

 

1343 Short Circuit (GB), pej mén

Archie Watson, a Group1 nyerő tréner idomításából jött Szenttamásra. Az idomárnak nemcsak síkon, de gátversenyekben is komoly tapasztalata van.Volt tulajdonosa Zhang Yuesheng, egy mongol származású ausztrál üzletember, aki a kontinensnyi ország egyik legsikeresebb ménesének a tulajdonosa is egyben.

 Short Circuit – nevének jelentése amúgy magyarul: rövidzárlat – apja a világhírű Frankel, aki versenyteljesítménye alapján a világ legmagasabbra értékelt lova volt, PRP száma 147! Veretlen maradt mindvégig

Apja, Frankel, a világ legmagasabbra értékelt lova volt versenyteljesítménye alapján. (PRP 147) Minden versenyét megnyerte. Tulajdonosa szintén a Juddmote Frams, akárcsak fiáé, Cracksmané. Anyja Sefroua (USA), akinek apja a legendás Sea the Stars.

Short Circuit 4-szer futott ez idáig, a legjobb helyezési száma egy 5. hely, 11 indulós mezőnyből. Legmagasabb Timeform száma 74.

Valószínűleg mérföldig fog állni.

-kömi-

 

 

 

SHARE THIS