/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kétéves újoncok bemutatása

1. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye – I. rész

János Vitéz – Pap Gabriella: A tavalyi deauville-i árverésen vásároltuk, afféle 3in1-ben, hiszen anyját vemhesen vettük, míg János Vitéz a lábánál volt. A gyorsaság alapvetően megvan benne, igaz, valószínűleg szüksége lesz erre a futásra. Idén egyszer még mindenképpen starthoz áll. A tulajdonos kívánságára a cseh Martin Laube üli.

MisztikusKovács Sándor: Feltétlenül szüksége van még versenyekre. Nem könnyű természetű ló, de mondhatom úgyis, hogy rendkívül érzékeny kanca. A startgéptől és az egyéb, számára új, vagy szokatlan dolgoktól idegenkedik. Ő az, aki a legkésőbb került a tréningembe, ami egyelőre érződik is rajta. Idén talán egyszer még kihozom, hacsak nem lesz vele valami kisebb probléma, például sínesség stb.

SzofiaBakos Eszter: A származásával sokak érdeklődését kivívó (apja Opium Bullet, anyai nagyapja Siyouni) lovam korainak tűnt, de egyrészt kímélni szerettük volna, másrészt kisebb csikókori problémái (pl: sínesség) adódtak, ezért hozzuk ki csak most. Nagyon izmos, erős telivér, aki szerintem középtávon lesz a legjobb, ugyanakkor most, csikóként sprint távra is bizonyíthat, bízom az eredményes szereplésében. Megismerkedik a pályával, idén már nem fut többször elképzelésem szerint.

 

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye – II. rész

TimurZala Csaba: Jó kis ló lesz belőle. Nagy termetű telivér, akinek a felkészülését sajnos kisebb problémák folyamatosan hátráltatták, ezért is csak most hozzuk ki. Keddi munkája ugyan nem volt túl meggyőző a számomra, azonban remélem, hogy az első 5-be fog kerülni. Az utolsó gyeppályás versenyt akarom most vele kihasználni, és ez majd eldönti, fut-e még esetleg az idén?

 

5. futam – Kerekes Gábor Emlékverseny

PartizánPap Gabriella: Kimondottan a tulajdonos kérésére indítjuk rögvest egy nagyversenyben, a Kerekes Gábor Emlékversenyben. Viszonylag korainak tűnik, ahogyan az – észrevételem szerint – a Mokarris apaságú lovakra általában vonatkozik is. Az 1400 méteres távot igazán ideálisnak vélem az esetében.

-kömi-

SHARE THIS