/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nemzetközi mezőny vasárnap a Jeney István Emlékversenyben

Visszatérő klasszis, bemutatkozó újonc, valamint cseh és szerb vendégek színesítik a vasárnap délutáni galopp programot, ahol a Jeney István Emlékverseny mellett további nyolc futam láthatjuk a telivéreket november 19-én.

Abszolút nemzetközi mezőny gyűlt össze a napi főfutamra, hiszen az 1900 méteres Jeney István Emlékverseny – Kincsem Park díjában starthoz áll a Zobnoticaról hazatérő klasszis, Eggi’s Choice (Stanislav Georgiev); bemutatkozik Kiss József friss baden-badeni szerzeménye, Mitra (Tomás Roman); és nálunk vendégszerepel a szerb idomításban lévő Hen Harrier (Milos Milojevic), illetve a cseh tréningből érkező Whirl Wind Girl (Martin Srnec). Utóbbi remek formában van és 70 körül lehet tudása, amivel behúzhatja ezt a futamot, de az odahaza helyi Group osztályokban rendre döntős riválisával is komolyan érdemes kalkulálni.

A sprinterek adják meg az alaphangot a nap elején az 1000 méterre kiírt Gubacsi Dűlő Hendikepben, ahol a kihagyás után futó és most három osztályt visszalépő Római Lány (Sándor Péter), az egész évben kiegyensúlyozott Solar (Suták Csenge) és dobogós helyezések után, kis súlyával esélyénél lévő Guineas (Tomás Roman) küzdelmére lehet számítani.

Maradva a printereknél, de ezúttal már 1400 méteren a Városligeti Hendikep is tartogathat fordulatokat, ahol az extra rövidtávon javuló Nicolene (Stanislav Georgiev) kihívói az ismét összecsapó istállótársak, Jumeira Beach (Monir Madihi) és Aleidis (Suták Csenge) lehetnek.

Klasszikus mérföldre futják a Ligetteleki Dűlő Hendikepet, melyben a roppant megbízható May Gray Dancer (Kelemen Zénó) állhat újra a dobogó tetejére. Persze ehhez az ingadozóan szereplő Sugarbird-nek (Suták Csenge) is lehet egy-két szava jobb számával, valamint a helyezetlenül is formát hozó Expect No Mercy (Kolumbán Örs) kavarhatja meg a lapokat.

A délután zárása az 1900 méteres Istvánmező Hendikep lesz, ahol a továbbra is „mezítláb” futó Guru (Koricsánszky Virág) gyűjtheti be esedékes elsőségét. La Fiancee (Suták Csenge) stabilizálta formáját, Samilla (Kocka Ákos) pedig ugyan kétszer kissé lemaradt, de egyikük győzelme sem lenne meglepetés.

1400 méteren szerephez jutnak az amatőrök is, ahol az utóbbi időben szárnyra kapó Passzió (Ribárszki Mira) tarthatja ellenfeleit, mellettük pedig a nyeretleneknek is esélyük lesz az első aranyra, méghozzá három versenyben!

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2023/versenyprogram_2023_11_19_galopp.pdf

Kezdés: 11:30-kor! Találkozzunk a Kincsem Parkban!

SHARE THIS