/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Acélos Fiú nyerte a Rózsa Péter “Rosenthal” Emlékversenyt

Látványos finist hozott a szombati főfutam, mely kapcsán Rózsa Péterre, vagy ahogy mindenki ismerte, a Kis Pipásra emlékeztünk. A hosszútávú versenyben sokáig a klasszis Bobby Fischer vezetett, a befutóban azonban már a tréningtársa, a végén mindig erős Acélos Fiú volt a legerősebb, és sulkyjában kedvenc hajtójával, Fazekas Andreával lehengerlő befutót produkálva terítette le ellenfeleit. A hűséges sárga ezzel már idei ötödik sikerét aratta, a látottak alapján még lehet benne egy-két szép siker az idei szezonban.

Tovább folytatódik Nagy Ferenc II. és Goran Zolnaji istállójának remek formája, erre az Edina Rosa Hendikepben Zara Mia, a Nyeretlenek Versenyében pedig Eunike T Boko győzelme volt az újabb bizonyíték. Érdekesség, hogy a nyolcéves kanca zsinórban negyedszer üget szinte azonos, 17,4-es és 17,5-ös formát, elképesztően megbízható és nem mellesleg eredményes versenyző.

 

 

Továbbra is bombaformában van Domperidon, Márton Lajos idomítottja szinte távolozta a mezőnyt az Eurosa Díjban, nehéz elképzelni, hogy a későbbiekben ne állná meg a helyét akár erősebbek között is. Drámaian alakult a 2023. évi Amatőr Kupa utolsó, VI. futama. A favorit Csikós hibákkal kezdett, a finisben pedig végig úgy tűnt, hogy Csodabogyó szerzi majd meg a győzelmet, azonban döntő pillanatban hibázott, így Vinifera M és Gyolai Zoltán örülhetett leginkább a célban. Taktikai versenyt hozott a fordulóstartos Dina Rosa Hendikep, melyben Reménység és Turbucz Sándor volt a legerősebb, Breeze Up támadását hárítva nyerte a futamot. A nap záróakkordja emlékezetesen alakult, a végig domináló Vakarcs RG már-már „otthon volt”, azonban megérkezett Celerina Boss és Fejszés Kitti, és pont a célban elhozták a győzelmet.

Folytatás jövő szombaton, többek között a Ménesek Díjával!

SHARE THIS