/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspusztai yearlingek – II. rész

Zala Csaba

A tréner összesen 4 dióspusztai lovat készít fel kakucsi idomítótelepén a jövő évi csikóversenyekre. Közülük 3 diósi tulajdonban van, egyet pedig Borcsik Ferenc vásárolt meg, és bízta a ló idomítását Zala Csabára. Ami mindegyikükben közös, hogy igazán szép küllemmel dicsekedhetnek, illetve apránként megkezdték már munkáikat.

Maestro stpm (Mokarris – Messerschmitt)

Már tavasszal megtetszett a csikó, nagyon szerettük volna, hiszen eddig minden esztendőben különféle okokból kifolyólag lemaradtunk a Messerschmitt csikókról. Idén aztán Borcsik Ferencnek sikerült megvásárolnia a Kancadíj-nyerő, Derby 2. Messer csikóját, aki remek papírral bír. A mén július végén érkezett, belovaglása szeptemberben kezdődött meg. Jelenleg ő tart a legelőlrébb a yearlingek közül, ám vele sincs kapkodás, kényelmes csikókentréket dolgozik, intervall tréningen.

Flashing Light sk (Pigeon Catcher – Fashion Icon)

Tamanrassat stpm (Silver Frost – Temple Mont)

Mystic Man sm (Pigeon Catcher – Miss Brooch)

Közös a 3 dióspusztai évesben, hogy egyaránt október folyamán érkeztek tréningbe, és igen gyorsan megszokták új helyüket, a környezetet, minek köszönhetően hamar megkezdődhetett a velük való foglalkozás.

Flashing Light és Tamanrassat már lovas alatt dolgoznak, és kisebb vágta munkákat végeznek. Ami Mystic Mant illeti, ő egy kisebb karámbeli sérülés miatt kicsit hátrébb, egyelőre még csupán az alapoknál tart.

-Kömi-

SHARE THIS