/ by /   E-Turf Magazin, Érdekességek, SZAKMAI Ügető / 0 comments

Breeders’ Crown Svédországban

A szombati ügető verseny után, még hidegebb időjárással rendelkező pályára látogathattak (ha csak online is) az ügető szerelmesei, hiszen a svédországi Eskilstunában (Sundbyholmstravet) rendezték meg az idei év három-és négyévesek Breeders’ Crown-ját.

Időrendi sorrendben elsőként a hároméves mének és heréltek álltak starthoz a 2 140 méteres, 800 000 svéd koronás első díjú futamban, ahol a korábbi, magas favorit, Fame and Glory (Björn Goop) alig egy rövid orrhosszal, de végül a második helyen ért célba, hiszen a Johan Untersteiner által idomított, Stens Rubin (Erik Addielson) “becsúszva” neki a falon nyerte a versenyt, 1.13,5-ben. A dobogó legalsó fokára Nouri Di Quattro (Magnus A Djuse) ért fel.

Két futammal később, már a négyéves kancák voltak a főszerepben, ahol az előfutam után, a döntőt is sikerült start-célban megnyernie Queen Belinának (Jörgen Westholm). Az ezüstérmes Daniel Redén idomítottja a norvég tenyésztésű, Cabaret Artist (Örjan Kihlström) lett, míg a harmadik helyet O’Mara Zon szerezte meg Daniel Wäjersten-nel a sulkyjában. A lefutási idő 1.13,1 volt a 2140 méteren.

 

A 10. futamban ismét a hölgyeké volt az “elsőség” hiszen Paul Hagoort trenírozottja, az olasz tenyésztésű hároméves, Ester Degli Dei (Robin Bakker) múlta felül az egész kanca mezőnyt, és hosszak özönével zsebelte be a 800 000 svéd koronát menedzsmentjének. Tehetségét tovább magasztalja, hogy a 1.12,9-es lefutási idővel, új egyéni, középtávú rekordot állított be. Másodikként az Oaks nyerője, Adriatica (Magnus A Djuse) ért célba, a bronzérmet pedig Ninetta Boko (Robbin Bot) szerezte meg.

A versenynap utolsó előtti versenyében álltak starthoz az előfutamokban legjobban szereplő négyéves mének és heréltek, ahol a két héttel korábban már nyerni tudó, Elizabeth Almheden által idomított, A Fair Day (Oscar Ginman) az utolsó kanyarra érve, csak távolodott a mezőnytől, ami biztos, 4-5 hosszas győzelmet jelentett triójuknak. A dobogóra még Bedazzled Sox (Claes Sjöström) valamint Game Brodde (Johan Untersteiner) értek fel. A győztes idő 1.11,5 volt, ami a napon a legjobb középtávú idő os volt egyben.

 

Fotó: Solvalla

SHARE THIS