/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az Év lova 2023.

Szavazz az Év Lovára és nyerj dedikált bögrét!
 
A telivérek szerelmeseinek idén is lehetőségük van letenni voksukat kedvenc telivérük mellett, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is számít a közönség véleménye.
 
Sőt a szavazók között Dettori által dedikált bögrét sorsolunk ki!
 
A szavazás során 6 csoport (Versenyszervező, Magyar Lovaregylet, Magyarországi Galopp Versenylótenyésztők Egyesülete, Magyarországi Angol Telivérfuttatók Egyesülete, Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete és a közönség elektronikus szavazása) véleményét vesszük alapul, így alakul ki a végső sorrend.
 
Szavazni az alábbi linken tudtok:
 
https://forms.gle/5myrG1cJQaA5fA8N8
 
A szavazás 2023.11.21.-én 12 órakor indul és 2023.11.25.-én éjfélkor zárul le.
 
A jelöltek:
 

Agreement

A négyéves sárga káprázatos szezont produkált, statisztikája igen figyelemre méltó. Tavasszal gyepen kezdte menetelését, hét alkalommal állt starthoz, amiből ötször tudott elsőként átgaloppozni a célvonalon. Idén 8 900 000 forintot keresett, a Derby napon megnyerte a Honvédelmi Minisztérium Díját, míg november elején a Farkas Ferenc Emlékverseny – Lovaregyleti Díjat, a Kincsem Díjban pedig élete legmagasabb formájával (81) lett második az angol vendég, Splendent mögött, akit a nemzetközi klasszis Frankie Dettori lovagolt.

Amore Boy

Az idei szezont Pozsonyban, dobogós helyezéssel kezdte a Shamalgan apaságú sárga mén, amit itthon a Nemzeti Díjban bronzérem, majd az Alagi Díj megnyerése követett. Július 2-án várt rá a legnagyobb megmérettetés a 101. Magyar Derbyben, ahol egy régi átkot megtörve, több mint 10 év után Alagi Díj győztesként a Derby-ben is csúcsra ért, másfél hosszal Lord Winter és Real Hope előtt. Az elmúlt 20 évben ez a bravúr csak Latin Lover-nek sikerült (2012) rajta kívül, idei nyereménye pedig a Derby kiemelt díjazásának köszönhetően kiugróan magas, 17 400 000 forint.

Lord Winter

A hűséges Anodin ivadékú pej mén idén is remekelt, az évet a Papp Sándor Emlékverseny megnyerésével kezdte, majd nem sokkal kapott ki a Derby-ben. Júliusban aztán elindult a nyerő szériája, zsinórban három diadalt aratott, az Epsomi Hendikep és a Szent István Díj után a Magyar St. Legerben tette fel a koronát idei teljesítményére, ahol magabiztosan távolozta le évjárattársait.

Mesetár

Az egykor klasszis, Akaba lánya haloványan kezdte a szezont tavasszal, első két futásakor még lemaradt a dobogóról. Júniusban a Jaross Sándor Emlékversenyben mutatta magát először egy második hellyel, utána pedig megállíthatatlanná vált. A Magányos Díjat két hosszal húzta be, majd július végén könnyedén szórta el ellenfeleit a Magyar Kanca Díjban, majd az őszi Food Truck Shown, a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában is stílusos győzelmet aratott.

Vain Hope

A Nemzeti Galopp Liga győztes szürke klasszis idén sem fogta vissza magát, hatéves kora ellenére másodvirágzását éli. Az év a Kőbányai Díj – Csekonics József Emlékversennyel indult neki, amit rögtön meg is tudott nyerni, majd ezt Pozsonyban egy értékes pénzdíj követte. A Flandorffer Tamás Emlékversenyben ugyan kikapott az örök rivális, Carlos Ray-től, de erre egy tökéletes mesterhármassal válaszolt. A Kozma Ferenc Emlékversenyben nagyon simán vágott vissza, majd az év, számára legnagyobb megmérettetését, a Tattersalls – Overdose Díjat 2021 után ismét megnyerte. Mielőtt elment volna pihenni, még Milánót is bevette, ahol a San Siro Hippodromban győzött egy kiemelt korteher versenyben.

 
Részvételi szabályzat: https://kincsempark.hu/szavazz-az-ev-lovara-es-nyerj-dedikalt-bogret/

SHARE THIS