Nem várt izgalmak a kapuzárón

Befejeződött a 30 versenynapos idei galopp versenyszezon a Kincsem Parkban. A Szezonvégi Hendikepben a favorit Arabika nyert, akinek ez volt idén a negyedik sikere már. Lovasa, Koricsánszky Virág egyszerre zárt sikeres és nehéz versenynapot, mivel a fiatal lovas három versenyt is nyert, de adott feladatot a Versenyintézőségnek is. Második győzelmét a versenynapon Rémkirállyal aratta a Magyar Huszár és Hagyományőrző Társaság Díjában, míg a harmadik sikert a nagyszerű kancával Light Blue Sky nyergében aratta a rangos Szunyogh István Emlékversenyben.

Ő volt a főszereplő a csikók leghosszabb versenyében is a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díjban, ahol a sokáig vezető Vampa Di Boccával a második helyen végzett, de miután akadályozta a harmadik Pour Conquerirt, így a Versenyintézőség megcserélte a két a lovat. A csikók maratonját a az a Tunézia nyerte, aki már első versenyében is kitűnt, most is Mocsinka Vivien lovagolta, de már a Szalai családnak szerzett örömöt a sárga kanca. A szezon leghosszabb versenyében 3200 méteren egy hároméves kanca volt a legjobb, Respectation a champion lovassal Georgievvel nagy stílusban ért haza. A nap negyedik futamában a Bogácsi Hendikepben a Telivér Farmos Nadály győzött, míg a nyeretlen kétévesek versenyében előbb Lakhan, majd Timur volt a legjobb. A szezon utolsó futamában a Viszontlátásra Hendikepben a Szenttamási Istálló örülhetett, The Little T nyert, második lobvuk Frangipani a harmadik, míg közéjük Regina ékelődött be.
A 2023-as galopp szezon véget ért, a tervek szerint a következő szezon március második felében fog indulni. Galopp hírek, statisztikák, érdekességek és a generál hendikepszámok a következő hetekben az E-turfban lesznek olvashatok.

SHARE THIS