/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Danubia Lux nyerte a Bakát

Rendkívül izgalmas finist hozott az ügetők maratonja, a Baka Hendikep. A 4200 méteres alaptávú kiemelt verseny befutójában négy-öt lónak is nyerő esélye volt, végül kis különbséggel Danubia Lux (Branko Skenderovic) húzta be a futamot megelőzve Velence R.-t és a korábbi nyerő Wonderchild-ot. Ozsvár Zoltán idomítottja egész ősszel remek formában versenyzett, ezzel a sikerrel pedig megkoronázta idei szezonját.

A hagyományos „orosházi versenynap” futamai idén is fókuszba kerültek, a délután során a város polgármestere, Dávid Zoltán úr és a lóversenyzés helyi motorja, Kulik Ferenc is többször adott át tiszteletdíjakat, de nem maradhatott el az Alföld Gyöngye Hotel Díja, a Kulik Farm Díja, a Kárai Trans Díja, Kunos Gyuláék és az „Orosházi Barátok” futama, valamint természetesen a Lovas Egyesület Díja sem. A legrangosabb futamban, Orosháza Város Nagydíjáért versenyeztek az ügetők, és egyúttal Nagy László emléke előtt is tisztelegtünk.

A favorit Dolomit Boy a befutóban robbantott és Fazekas Imre irányításával biztosan realizálta esélyét, a két helyezés Csábító R. és az orosházi Atom Maki zsákmánya lett. A csikók futamában érkezett a győzelem is Békés megyébe, First Lady KJ ezúttal nem hibázott, és végig vezetve sétált haza. Jó napja volt Nagy Ferencéknek is, előbb Berna Queen M, majd a program végén Vanderle szállította az első helyezést. A favoritok délutánján Eunike T Boko is hozta a kötelezőt, de ezt tette Domperidon is, ebben az évben már negyedszer. A program legmagasabbra kiírt hendikepje látványos küzdelmet ígért, nem is kellett csalódnunk, a célban Very Nice Photo volt legelöl, megelőzve két erősen támadó riválisát.

A decemberi ügető jövő szombaton folytatódik!

SHARE THIS