Zsoké képző tanfolyam

A Kincsem Park 2023/24-es fő célkitűzései-és kiemelt fontosságú ügyei közé tartozik a lósport iránt érdeklődő fiatalok edukációja és az utánpótlásnevelés biztosítása.
Ennek szellemében hívtuk életre a zsoké képző tanfolyamunkat, melynek első állomását 2023.12.02.-án rendeztünk meg az egykori Zsokéiskolának is helyet adó épületben az Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont berkein belül. Ez alkalommal a jövő reménységeinek olyan prominens szakembereink adták át tudásukat, mint Kovács Sándor, Paizs Gábor és Ribárszki Sándor. Az egykori kiváló zsokékból trénerré avanzsált mesterek mind gyakorlati, mind elméleti ismeretekkel is bővítették a lovasok tudástárát.
A huszonkét fiatal reménységet a zsokétanulók „védőszentje”, Kovács Botond köszöntötte, szép keretbe foglalta patinás sportunk kvintesszenciáját, majd a mesterek gondjaira bízta a tanulókat. A három csoportra osztott lovasokat bevezették a lósport rejtelmeibe, majd edzések következtek kétféle műlovon. Tanulóink mindegyike tudása és figyelme legjavát adta, igyekezetüket a négyórás workshop végére jóleső fáradtság kísérte, köszönjük nekik a megtisztelő figyelmet és részvételt!

Köszönjük kiváló szakembereinknek – Kovács Botondnak, Kovács Sándornak, Paizs Gábornak és nem utolsó sorban Ribárszki Sándornak – kiváló felkészültségüket és színvonalas oktatásukat! Köszönjük Szotyori Nagy Ádám ügyvezető igazgatónak a program támogatását.
Kovács Botond szavai nyitották tanfolyamunkat és ezzel is zárjuk beszámolónkat, hiszen ezen a mondaton nőtt fel több egykori tanuló, mára sikeres zsoké:
„Határ a csillagos ég!”
fotó: Judit Kis

 

SHARE THIS