/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Champion istálló – Mrs. Fitri Hay

Történelmi esemény volt a hazai lóversenyzés és a Kincsem Park életben a Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Food Truck Show, ahol a világklasszis sztár zsoké, Frankie Dettori mellett először angol tulajdonosok is megtiszteltek bennünket lovaikkal is jelenlétükkel.

Óriási érdeklődés övezte a szereplésüket, Mr. és Mrs. Fitri Hay négy telivért hozott Magyarországra. Silent Film és Sceptic az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban, míg Splendent és Tides Of War a nemzetközi Kincsem Díjban állt starthoz, Frankie Dettori mellett Gönczi Rebekát érte a megtiszteltetés, hogy a Fitri istálló lovait ülhette.

Mindkétszer a célegyenesben könnyedén újítva biztosította be Dettori a győzelmet, előbb az öt éves sárga herélt Silent Film, majd a négyéves pej mén Splendent nyergében, így a Fitri házaspár komoly presztízsű nagydíjakkal térhetett haza. Dominanciájukat jelzi, hogy a másik két lovuk is dobogóra állhatott, a kiemelt díjazásnak köszönhetően pedig, 19 240 000 Ft-ot kerestek. Ezzel négy futásból a championi címet is megszerezték, kimaximalizálva ezt a kirándulást.

Mögöttük az INTEGRAJ istálló lett a második, amelyet tulajdonképpen Amore Boy vitt a hátán, három nagydíjával (Alagi Díj, 101. Magyar Derby, Kisbér Díj) az előkelő helyezés legfőbb letéteményese volt.

Harmadik lett az egyébként legtöbbet díjátadón ünneplő Jazy Team, amely idén is parádés szezont produkált. Agreement (az Év Lova) egész évben remekelt az istálló legnagyobb üdvöskéjeként, Arames (Nemzeti Díj) is hozzá tette a magáét, de Akatchi és Nicolene is szállították a sikereket. A jövő reménysége, Géza is jelezte, hogy fényes karrier állhat előtte.

A cahmpionátus végeredménye:

Összes futás I. II. III-VI. Helyezetlen Nyeremény (Ft)
Mrs. Fitri Hay 4 2 1 1 0 19240000
INTEGRAJ 16 4 1 8 3 18195789
Jazy Team 25 14 1 8 2 14831872

 

SHARE THIS