/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári évértékelő – I. rész

Csontos Pál, istállómenedzser, tréner

Az idei idomárchampion Csontos Pál lett, aki nagy lottal dogozik, igencsak kevés emberrel. Szerényen elárulta, hogy a tréneri munka oroszlánrészét a sokszoros championzsoké, Stanislav Georgiev viszi, aki minden lovat jól ismer, kimegy velük a munkapályákra, átlovagolja őket, de minden egyéb tevékenységet is elvállal, hogy haladjanak a dolgok.

  • „Stani” rengeteget dolgozik, az istálló eredményei főként neki köszönhetőek – osztotta meg ez E-Turffal Csontos Pál. – Ami az elért sikerünket, a championi címet illeti, irtózatos energiákat tol bele Georgiev, aki a zsokék között visszaszerete bajnoki címét.

            Szerencsére nagyon jó a lóanyagunk, és ami örömteli, hogy klasszisaink minden bizonnyal        jövőre is maradnak, hiszen egészségesek, jók, egyben. A csapat „szemefénye” Vain Hope,         akinek milánói sikerére lehetünk azt hiszem a legbüszkébbek. Egyszerűen minden                       összevágott: jó versenyt szemeltünk ki neki, amiben igazán megmutathatta kivételes           képességeit. Ami a Derby-sikerünket illeti, sokan csodálkoztak, hogy Georgiev miért    Lord Wintert választotta, hiszen tőlünk futott a kékszalagot végül megnyerő Amore Boy            is, akire Líneket kérte fel lovaglásra. Nos, „nem ült mellé”, hanem koncepciója szerint ő          kellett Lord Winterre, aki itt ugyan csupán a 2. lett, de könnyen lehet, hogy akár fordított             lovasításnál ennél hátrébb végzett volna. Így meglett a Derby, illetve az ottani ezüst is. És          ne feledjük, hogy utóbbi a körülmények folyamatos figyelemmel kísérésének hála, a St.      Legert be is húzta magának – Georgievvel!

Ami a jövőt illeti, a csikók megérkeztek, többségük már nyergelhető. A szépen felnevelt magyar tenyésztésű, illetve a  kitűnő származású importok francia és ír árverésekről érkeztek, de “Stanit” ismerve biztosan érkezik még néhány ló a délvidékről, nagyjából 15 másfélévesre számíthatunk.

Közhelyesen hangozhat, de természetesen az istálló sikere csapatmunka, köszönet mindenkinek fantasztikus kollégákkal dolgozhattam idén.

A versenylovas, tréninglovas helyzet minden istállónál nehéz kérdés, “Stani” mester vezérletével jövőre remélem sikerül egyben és frissen tartani a csapatot. Kelemen Zénó nagyon jó évet zárt, lehet rá számítani minden téren, és rajta kívül is mindenki rengeteg energiát fektetett be az év folyamán. Bízom abban, hogy a következő évadra átmenthető lesz ez az istállóforma.

            A lényeg: dolgozunk, és megyünk előre!

-Kömi-

SHARE THIS