/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zente nyerte a főfutamot

A “hóhelyzet” miatt az átlagostól eltérő, nehezebb körülmények várták az ügetőket szombat délután. A legrangosabb futamból, az Új-Mexikó Díjból három lovat is lejelentettek, míg a favorizált Devoted hibázott, így csak ketten értek célba. Ez persze nem sokat von le Zente érdemeiből, a hosszútávot kedvelő nyolcéves végig vezetve zsebelte be az első díjat, kocsijában idomárhajtójával, Horváth Zoltánnal.


Két esélyessel várta a napot Gyolai Zoltán, Cukrom és a régen látott Zadar M pedig hozták is a “kötelezőt”, mindkét favorit magabiztos versenyzéssel, start-célban ért haza, ezzel pedig szép délutánt szereztek tulajdonos-hajtójuknak.

Nem jelentett meglepetést Boszi sikere sem, a hatéves kanca Kolozsi László irányításával verte vissza Best Boy meg-megújuló támadásait. Szintén sokan örültek Éjjeli Hölgy sikerének, a roppant tehetséges hároméves gond nélkül oldotta meg feladatát az Utalványozó Díjban, ezzel pedig Fazekas Imre újabb mérföldkőhöz érkezett hosszú és sikeres pályafutása során, hiszen az 1700. sikerét ünnepelhette! Gratulálunk! Nem kellett sokat várni a következő elsőségre, a mostanában kétszer is galoppozó Top of Climb szép finissel és győzelemmel zárta a napot az Unoka Díjban.

Az egyetlen meglepetést az Üzér Hendikep tartogatta, ahol a már nyerőnek tűnő favoritot, Zónát a cél előtt megtámadta Zizitop, a múlt héten a Bakában látott szürke végül Goran Zolnajival be is tudta húzni a győzelmet.

SHARE THIS