/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Cardenas Baba tovább menetel

A három esélyes látványos csatáját hozta a szombati főfutam, a Téli Díj. Bár a startot követően Reckless hamar az élre tört, a befutóban nem tudott ellenállni a bombaformában lévő Cardenas Baba rohamának, aki végül be tudta húzni az újabb győzelmet. A dobogó alsó fokára a szintén jó versenyt futó Palace Bo érkezett meg.

Goran Zolnaji dupláját valamivel később Coach Degli Dei szállította, a remek import idei hetedik sikerét aratta a Decemberi Díjban, megelőzve többek között a szlovén Malvazija B Tomazic-ot és az új kézben is jól mozgó Csábító R.-t. Két sorozatban is eldőlt az összetett sorsa ezen a versenynapon. Az amatőrök éves rivalizálása az utolsó etapra is izgalmakat ígért, végül hiába győzött Be Happy és Takács Eszter Cseperke, jelen állás szerint úgy fest, hogy Gyolai Zoltán ünnepelhet újabb champion címet. Szintén kevésen múlt a Segédhajtó Kupa sorozat idei sorsa, Farinelli és ifj. Veres László oktatta a mezőnyt a hatodik felvonás során, Fejszés Kitti bronza azonban elegendőnek bizonyult az összetett első helyéhez. Emellett ráadásul egy napi győzelem is jutott az eredményes hajtónak, a Hóvirág Hendikepben ugyanis Celerina Boss rá tudott duplázni legutóbbi elsőségére, szép hajrával terítette le riválisait.

Az év utolsó csikófutamában Fárosz lépett ki a nyeretlenek közül, Angyal Andor idomítottja várásra hajtva, a végén magabiztosan ért haza hasonlóan rutinos társai ellenében. Dreamer is megszerezte első sikerét pályafutása során, Hajnal Tibor négyévese az Adventi Díjban verte vissza a régen látott, ennek ellenére jól futó Édes K próbálkozását. A trénerek között Kolozsi László is duplázni tudott a szezon utolsó előtti versenynapján, a Fenyőfa Hendikepben Breeze Up nyert Kolozsi Sándor irányításával, míg a program végén, a meglepetést tartogató Jégvirág Díjban kisebb hibája ellenére Discovery LW ballagott haza Papp Istvánnal.

Egyetlen, ámde kihagyhatatlan délután van még hátra a 2023-as szezonból, bő két hét múlva következik az Ügetőszilveszter!

SHARE THIS