Ki legyen az Év Ügetőlova 2023-ban?

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szavazással dől el az “Év Ügetőlova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (5 szakmai szervezet és a közönség) véleményét veszi alapul a versenyszervező és ez alapján alakult ki a végső sorrend. Holtverseny esetén a Versenyszervező szavazata dönt.

Részvételi szabályzat

Az idei évben a következő csoportok, szervezetek szavaznak:

  • Közönség, a Kincsem Park szavazó felületén
  • Versenyszervező
  • Magyar Lovaregylet
  • Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete
  • Futtatók Egyesülete
  • Idomárok és Hajtók Egyesülete

 

Kik közül lehet választani:

Bonaparte Boss 6 éves sötétpej herélt
Idomár: Veljko Mazsity
Hico istálló

A 2023-as szezonját is igen emlékezetessé tette a Hico istálló hatéves sötétpej heréltje. Idén áprilisban, a Pulay Kornél Emlékversenyben kirobbanó formával és egy első hellyel tért vissza. Tovább menetelt a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny megnyerésével, majd ezüstérmet szerzett a Pannónia Díjban és a Köztársasági Díjban is. Az Őszi Kísérleti versenyt idén már harmadik alkalommal zsebelte be, az év zárásaként pedig, ráduplázott a Ménesek Díjában, így életnyereménye átlépte a 20 millió forintos álomhatárt.

 

Enjoy 3 éves pej mén
Idomár: Balogh Bernadett
Prolongo III. istálló

Már kétéves korában is jelezte, hogy nagy tehetség rejlik benne, de nem minden alkalommal tudta ezt kiadnia magából, azonban amikor ez sikerült neki, akkor rendszerint győzelem lett a vége, így megnyerte a Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyt, majd egy pályarekord beállítással a Háromévesek Nagydíját is. A Prolongo istálló háromévesét az ÜTÖE Nagydíjban láthattuk utoljára, ahonnan győztesként vonult el jól megérdemelt téli pihenőjére.

 

Devoted 4 éves pej mén
Idomár: Csordás Emil
Laura istálló

A négyéves, magyar tenyésztésű ügetők legjobbjának idei évét, ha egy szóval kellene jellemezni, az a szárnyalás lenne. Négyévesen a májusi 1.14,6-os idejével, elsőként választhatott számot trénere, Csordás Emil a 109. Magyar Ügetőderby-re, ahol biztos győzelemmel bekerültek a halhatatlanok táborába. Később az idősebb sprinter klasszisok között is gyönyörűen helyt állt, majd az Őszi Kísérleti Versenyben önhibáján kívül rontott, azonban ez cseppet sem homályosítja el az idei teljesítményét.

 

Catania R. 5 éves pej herélt
Idomár: Mitja Slavic
Primusz II. istálló

Idén öt versenyt nyert és már februártól kezdve talpon volt az idei szezon legeredményesebb magyar tenyésztésű ötévese. Rövid- és hosszú távon is eredményes évet zárt. Több helyezést ért el a kiemelt versenyekben, így második lett a dr. Vecseklőy József Emlékversenyben, a Pannónia Díjban pedig harmadik helyen ért célba. Az Ötévesek Nagydíjában már nem talált legyőzőre, ezután a Szent István Díj második helye következett, majd az Őszi Kísérleti Versenyben lett harmadik, amit a Ménesek Díjában megismételt.

 

Palace Bo 4 éves pej mén
Idomár: Balogh Bernadett
Prolongo III. istálló

Májusban került magyar tulajdonba és Balogh Bernadett idomításába ez a német születésű négyéves mén. Magyar színekben négyszer győzött, melyből az egyik egy fontos kiemelt verseny, a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa volt. Ezt követően hazai és külföldi sprinter klasszisokkal szállt folyamatosan harcba, ahol rendre pénzdíjas helyen végzett.

SHARE THIS