/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Prix d’Amérique / 0 comments

Gu d’Héripré a leggyorsabb

Fabrice Souloy nyolcéves idomítottja hihetetlen teljesítményt nyújtott az ötödik Prix d’Amerique előfutamban, a Prix de Bourgogne-ban. 16-os startszáma nem könnyítette meg a feladatát, azonban szerencsésen alakult a start utáni pozíció harca, és a mezőny második felének élén tudott végig helyezkedni. 750 méterrel a cél előtt támadást indított a Francois Lagadeuc által hajtott Coktail Jet ivadék, így a befutó egyenesre már elsőként fordult párosuk. Többen is közelítettek hozzájuk, azonban a vége egy könnyed győzelem volt, 1.10,0-ban 2100 méteren, ami egyben a verseny történetében minden idők második leggyorsabb ideje jelentette.

Érdekesség Gu d’Hériprével kapcsolatban, hogy a 2005-ös Jag de Bellouet (Vikings Way – Vaunoise) győzelem óta, ő az első olyan ügető, aki négy patkóval, köztük két első lábán nehéz, kombi patkóval tudta megnyerni ezt a versenyt, ráadásul ilyen kiváló időben. Fabrice Souloy a versenyt követően ezt nyilatkozta: “Ilyen teljesítményt vártam tőle, mert mostanában remekül és roppant jó kedvűen dolgozott. Szüksége van arra, hogy “kényelem” legyen a lábain különösen, ami az első lábait illeti. Mindig is kiváló tehetséggel volt megáldva, de többször egészségügyi problémákkal küzdött, azonban ha minden rendben van vele, akkor erre a teljesítményre képes.”

Az első hellyel nem csak dicsőség, hanem 54 000 euró is jár Gu d’Héripré menedzsmentjének, aki mögött a dobogóra némi meglepetésre, azonban remekül hajrázva Emeraude de Bais (M. Abrivard) ért fel, akit a nagy favorit, és szintén Souloy idomítás, Ampia Mede SM (F. Nivard) követett. Hussard du Landret (Y. Lebourgeois) és Horsy Dream (E. Raffin) osztoztak a jobb pénzdíjas helyezéseken.

Forrás: LeTrot

Fotó: Scoodyga

SHARE THIS