/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Prix d’Amérique / 0 comments

JMB kihagyja az idei PDA-t!

A fantasztikus hírnévvel, tudással és tapasztalattal rendelkező francia sztárhajtó (és tréner), Jean-Michel Bazire 25 év után először hagyja ki a Prix d’Amerique-t. 1999 óta folyamatosan résztvevője volt az azóta legendássá vált futamnak, amelyben eddig 5 alkalommal haladt át elsőként a célvonalon.

Először 1999-ben, élete első Prix d’Amerique-ben sikerült nyerni a Jimmy Takter által tréningezett amerika klasszissal, Moni Maker-rel, majd 2004-ben Késaco Phedo-val. Viszonylag “sok” idő telt el a következő diadalig, hiszen 2015-ben landolt újból JMB Up and Quick-et hajtva. 2019-ben a kiváló kancával, Belina Josselyn-nel, majd 2023-ban újból egy sárga klasszis volt a társa, Hooker Berry személyében.

“Egy ideje már eldöntöttük, hogy idén Nicolas fogja hajtani Hooker Berry-t. Miután nem sikerült kvalifikálnom magam Ganay de Banville-lel, az öltöző erkélyéről fogom nézni a versenyt” – mondta Jean-Michel Bazire a Paris Turfnak.

Nicolas Bazire 2021-ben hajtotta élete első Prix d’Amérique-ját Davidson du Pont-tal, aki a következő évben már meg is nyerte a versenyt.

Hooker Berry mellett Jean-Michel Bazire az ötéves Jushua Tree-t is kvalifikálta a Prix d’Amérique-re, azonban végül nem adták indulónak a versenybe.

“Ahogy már bejelentettem, nem hiszem, hogy készen állna az idősebb lovakkal szembenézni. Ő egy nagyszerű ló, és szeretném megőrizni a jövőre nézve. Célja továbbra is a Prix Bold Eagle január 27-én, és ha a pálya megengedi, először fog mezítláb futni.”-mondta az ötszörös Prix’d Amerique győztes hajtó.

 

 

Forrás: Travroden

Fotó: Stephane de Sakutin / AFP

 

SHARE THIS