A vasárnapi ügető névadó lovai

A vasárnapi napon a 2000-es évek első felének egy-egy jó képességű lováról neveztük el a futamokat.

Kámea pk – Rádiházi születésű kanca, Tóth László hajtotta és idomította. Egészségügyi problémák miatt korán, mindössze négyévesen, négy győzelemmel a tarsolyában kellett befejeznie a pályafutását. Nagy tehetségnek indult, hiszen az első kétéves versenyét megnyerte, majd háromévesen egymás után háromszor győzött, köztük a Ferge László Emlékversenyben is. A Kanca Díjban II., a Derby Kísérletiben és a Derbyben is IV. lett

Nőcsábász pm – Szintén Rádiházán látta meg a napvilágot Zala Szépe legeredményesebb csikója. Hétéves pályafutása alatt ugyan csak egy kiemelt versenyben, a Baka Hendikepben futott (ott kétszer is), és egyszer lett III., viszont díjakban 17-szer állhatott a képzeletbeli dobogó legtetejére. Marko Siminnel 3, Veljko Mazsity irányításával pedig 14 alkalommal fordult vissza nyerőként a Hico istálló kitűnősége.

Őrangyal pk – Bagó Lajos tenyésztette és 9 éves koráig versenyzett. Pályafutása alatt 19 győzelmet aratott, melyből egy kiemelt, a Májusi Nagydíj volt Vicen Pállal. Ezen kívül több értékes helyezést is szerzett a legrangosabb futamokban, többek között egy második díjat a Marschall József Emlékverseny erős, nemzetközi mezőnyében 2014-ben, ahol 1.14.8-as egyéni rekordot ügetett.

Hitves pk – Rádiházán született és 8 éves koráig versenyzett, majd tenyésztésbe került, ahol az eredményes Benji-t adta. Remek külleme miatt már csikó korában megvásárolta Molnár Károly futtató és amatőrhajtó, akivel egyszer győztek is. Sorozatnyerő volt a jelenleg is aktív idomárral, Horváth Zoltánnal, akivel összesen 12 versenyben haladtak át a célon elsőként. Pályafutása során 19 versenyt nyert, melyből egy a Ferge László Emlékverseny, amit akkori idomárjával, Soós Imrével abszolvált. Később Rutkai József tulajdonából versenezve fejezte be pályafutását.

Kiskarcsi pher. – Mezőhegyesen született, csikó korában vásárolta meg Rutkai József, és 12 éves koráig versenyzett. Pályafutása alatt 27 győzelmet aratott, melyből kettő kiemelt volt. Nem volt korai, háromévesen mutatkozott be, eléggé megbízhatatlan volt, de így is két győzelemmel zárta az évet. Ötévesen kezdett magára találni, abban az évben már négyet nyert, a következő szezonban pedig behúzta az első kiemelt versenyét, a dr. Vecseklőy József Emlékversenyt Kolozsi Lászlóval és II. lett a Lovasélet Sprinter Kupában. Nyolcéves korában megnyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt Lakatos Csabával. További győzelmeit Balogh Bernadettel, Kolozsi Józseffel, Papp Istvánnal és tulajdonosával, Rutkai Józseffel aratta.

SHARE THIS