/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári évértékelő – Maronka Gábor

A hosszú évek óta csakis a legjobb trénerek között jegyzett Maronka Gábor megtartotta harmadik helyét a championátusban. Jelentős, több mint 23 milliós pénznyereményt mutathatott fel 2023-ban, ami jelzi, jogos a nála futtatók bizalma. De vajon hogyan látja ő a tavalyi esztendőt?

Az eredmények magukért beszélnek, ami egyértelműen jó szezont mutat. De mennyire elégedett Ön, személy szerint a 2023-as szezonnal?

Azzal az állománnyal, ami 2023-ban a rendelkezésemre állt, nem lehetek elégedetlen az eredményeimmel. Netán lehetett volna egy picit jobb is, de mivel az előkelő harmadik helyen végeztem, nem mondhatom, hogy rossz évem lett volna.

Mely lovak hozták az elvárásait, kik szárnyalták még azt is túl, illetve akadt-e olyan, aki csalódást okozott?

Igazából egyet sem tudok közülük kiemelni, mert mindegyikük hozta a valós tudását, azt, amit vártam tőlük. Idén még jobban igyekszem, hogy hosszabb ideig tudjuk tartani a lovak jó formáját, valamint, hogy ott fussanak, ahova a teljesítményük és tudásuk alapján igazán valóak.

Mennyit változik az istálló személyi-, illetve lóállományi összetétele az idei szezonban? No és az elvárások?

Az idei szezonra készülve, úgy érzem, hogy van pár jobb ló a kezeim alatt, olyanok, amelyekkel szép eredményeket érhetünk el.
Ami az istállószemélyzetet illeti, van némi változás, hiszen mindig jönnek-mennek ilyenkor az emberek. Ilyen világot élünk, mindig minden változásban, mozgásban van. Az elvárásom egy stabilabb, jobb szezon és ha minden az elvárásaim szerint összejönne, akkor cél lehet egy-két külföldi futás és az ezeken való helytállás.

A csikók mindig érdeklik a turf rajongóit. Kikkel erősödött a csapat, mit kell róluk tudni, hol tartanak most?

Az idei szezonban úgy néz ki, hogy érettebbek a csikóim, éppen ezért a későbbiekben tőlük is jobb szezont remélek. Összesen 12 kétévesem van. A tulajdonosok tavaly igyekeztek úgy vásárolni, hogy nem feltétlenül csak és kizárólag Derby-távú lovakra fektettek be. Ebből adódóan most vegyesebb a csikó csapat, aminek jómagam igazán örülök, mivel az elmúlt években sok éretlen, késői csikó állt nálam, amikre várni kellett, hogy beérjenek.

És megragadnám most az E-Turfon a lehetőséget, hogy szerencsés esztendőt kívánjak versenyzőtársainknak, kollégáimnak is!

 

-kömi-

SHARE THIS