Idao de Tillard és Clément Duvaldestin

Mint minden évben, idén is fantasztikus hangulat övezte január utolsó hétvégéjét Párizs prominens pályáján, Vincennes-ban. Hihetetlen izgalmakat és osztalékokat hozott az 1 millió euró összdíjazású legendás futam, hiszen 2024-ben nem hibázott Idao de Tillard (Severino – America de Tillard) és roppant fiatal (de állandó) hajtójával, a 26 éves Clément Duvaldestinnel megnyerték életük legnagyobb versenyét, a Prix d’Ameriquet.

Végig tudatosan és taktikusan helyezkedett Thierry Duvaldestin fia és hatéves idomítottja, akik folyamatosan kontroll alatt tartották a mezőnyt. Az utolsó kanyarra érve azonban többen is veszélyes támadást indítottak, többek közt a 92-es tét szorzóval rendelkező Hookaido Jiel (David Thomain), aki rohamjával megszerezte az ezüstérmes helyet csatázva a hihetetlen tehetséggel megáldott, “világutazó” kancával, Joviality-vel (Björn Goop), aki így a harmadik helyen zárta a futamot. Go on Boy (Romain Derieux) is megindította 200 méterrel a vége előtt “szokásos” nagy hajráját, ennek köszönhetően negyedikként ért célba, majd Italiano Vero (Mathieu Mottier) és a tavaly nyerő, Hooker Berry (Nicolas Bazire) következtek, akik végül az ötödik és hatodik helyen zárták a versenyt.

A lefutási idő is igen pazar volt, hiszen az első helyezett 2700 méteren 1.11,6-os idő teljesítményt produkált, míg az előbb említett helyezettek mind 1.12,0-án belül végeztek, ez is mutatja, hogy milyen szorosra alakult a verseny finise. Érdekessége még a versenynek, hogy Joviality az 1.11,7-es idejével beállította a külföldön futott, svéd tenyésztésű lovak abszolút rekordját a 2400-2999 méteres távon.

Gratulálunk minden érintettnek ehhez a fenomenális sikerhez!

 

Fotó: Trotteur Francois

SHARE THIS