Idomári évértékelő – Suták János

A nyíregyházi székhelyű tréner a fogadók egyik nagy kedvence, hiszen lovai rendszerint hozzák formájukat, lehet rájuk számítani. Bár sokszoros ugró champion, idén mégsem láthattunk tőle startolókat ebben a szakágban. Egyebek között erről is érdeklődtünk a tőle talán kicsit gyengébb szezont követően:

  • Milyennek értékeli a 2023-as versenyévet saját szemszögéből?
  • Talán úgy a legpontosabb meghatározni, hogy inkább félig üres az a bizonyos pohár, mint teli. Nem mondhatom azt, hogy komoly csalódást keltő lett volna számomra a szezon, de akadt azért már ennél sokkal jobb is…
  • Mely lovakkal volt igazán elégedett, azaz kik szállították az eredményeket?
  • Cenzort, Catch Me-t, Sugarbird-öt és Poker Lovert emelném ki elsősorban, ők általában hozták az elvárásaimat. Sajnos a hároméveseim jó részének nem volt megfelelő a beállítása, így nemigazán tudtak szerephez jutni.
  • Nem adott indulót a gátversenyekben, holott hosszú évekig a legeredményesebb idomárja volt a szakágnak. Miért szakított az ugróversenyekkel?
  • Nem szakítottam, folyamatosan próbálkoztam, azonban csak fiatal lovakat tudtam volna indítani, hozzájuk viszont nem találtam megfelelő könnyű terhű lovast. Így tehát az idény kimaradt. Ugyanakkor elképzelhető és szeretném is, hogy a jövőben újra trenírozhassak gátra.
  • Mi várható az idén? Kik maradnak, és kik az új reménységek? Mit kell róluk tudni?
  • Új lovam most nincs. A hendikep beállítása néhány öreg lónak talán végre a helyére került, így bízom benne, hogy jobb évünk lesz, mint a tavalyi. Van 6 hároméves telivér az istállómban, akiknek túlnyomó része későinek mutatkozik. Fokosnak sajnos kondícióproblémái vannak. Jófogás mutatkozott, azonban bevallom, nem lehet tudni, hogy mennyit fejlődött, illetve fejlődött-e egyáltalán? Mindent összegezve remélem, hogy inkább félig tele lesz az a bizonyos pohár, mint félig üres az évad végén, persze az lenne a jó, ha teljesen tele lenne. Úgy érzem, a lehetőségek most adottak, mert van jövőkép!

-Kömi-

SHARE THIS