Idomári évértékelő – Paizs Gábor

Az új idomárgenerációhoz tartozó Paizs Gábor egyre eredményesebben dolgozik a rábízott lóanyaggal, amit jól jelez, hogy alig 45 futásból több, mint 6 és félmillió forintot futottak össze trenírozottjai. Számos tulajdonos lovát készíti fel, azok komoly megelégedésére. Nézzük, hogyan értékelte az elmúlt esztendejét!

– Milyen tervekkel vágtál az előző szezonba, és ezekből mi valósult meg?

– Nagy lelkesedéssel vártam a 2023-as versenyévad kezdetét, de sajnos még a szezon előtt lesérültek olyan kiemelkedő lovaink, mint Marlon, Tábornagy, illetve még korábban, a 2022-es esztendő végén kényszerpihenőre jutott Alkansha és Copadelmundo. Ezek így együtt sajnos a szezonkezdés örömét beárnyékolták, és annak a lehetősége is elszállt, hogy esetleg nagy, kiemelt versenyekben tudjunk részt venni. Minden tulajdonosom megtisztelt a bizalmával, és gyarapította állományát kétéves lovakkal. Nem ment teljesen zökkenőmentesen a felkészülésük, de a szezon végére sikerült velük nyernünk pár versenyt. A talpon maradt idősebb lovaink is becsülettel tették a dolgukat, és ők is begyűjtöttek néhány elsőséget!

Összességében nem vagyok elégedetlen, tisztességgel helytálltunk!

– Mely lovak húzták leginkább az istállót?

– Azt gondolom, hogy először is Impressiont kell megemlítenem, aki szép helyezéseivel örvendeztetett meg és képviselt minket a nagyobb versenyekben! Utána Power Pass-t, aki az idény végére rövidtávra bizonyította be képességét, és tudott 2 versenyt is nyerni. Majd a kétéves lányokra jutott a reflektorfény! Itt Hala Halát kell kiemelnem és Astarris-t, akik gyönyörűen bizonyítottak.

– Milyenek az új csikóid? Hol tartanak most a felkészülésben?

– Összesen 6 csikó kezdi meg nálunk a pályafutását, és ami kiemelendő, hogy mindannyian magyar tenyésztésűek. Kinézetükre eléggé eltérőek; van magas és kicsi, nagyobb hasú és szikárabb. Származásukat illetően Mokarris-, Pigeon Catcher-, Prometheus-, és még az utolsó évjáratából Silver Frost apaságúak. Belovagásuknál nem volt velük különösebb probléma, szépen dolgoznak.

– Miben vársz előrelépést, illetve mely lovak adják számodra a legnagyobb bizakodást a 2024-es versenyszezonra vonatkozólag?

– Tavaly túlnyomó részben kétéves lovak álltak nálunk, idénre ugye felnőttek, ezáltal többet tudnunk majd futni reményeim szerint. Marlon, ha minden jól megy vissza fog térni, és Power Pass-től is várok pár meglepetést, hogy az idősebbekkel kezdjek. Természetesen Hala Hala, akiben meglehet a képesség arra, hogy a nagyversenyek résztvevője legyen. Illetve vannak még olyan hároméveseim, akik tavaly nem tudtak futni, vagy csak éppen, hogy beköszöntek. Tőlük is azt várom, hogy szépen ki tudjanak majd bontakozni!

– Változott-e a személyi állomány?

– Igen, volt némi mozgolódás nálunk is. Makoviczki Ákos nyergelt át, vagy vissza a FELTEFE istállóba, míg Vörös Georgina és Libertényi Péter csatlakozott a csapatunkhoz.

-kömi-

SHARE THIS