/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Új agarak 2024-ben II. rész – a Petz család

A Petz család – Petz László, menyasszonya Narcisa Izvoran és fia Petz Ákos – 2023-ben összesen 79-szer álltak starthoz 12 agárral. Ebből a 12 agárból messze Stacey (Mahoonagh Stacey) emelkedik ki a leginkább öt győzelmével, melyek között a Szuka Díj Elődöntő és Döntő futama volt a legkiemelkedőbb győzelme. Az összes agár közül ő került eddig legközelebb a 2022-es, azóta is megdöntetlen 480 méteres pályacsúcshoz szeptemberi 28.34-es győztes idejével (a pályacsúcsot jelenleg Hes So Lucky tartja 28.30 -val), illetve Stacey nyerte el az Év Agara címet is 2023-ban, melyet a legtöbb 480 méteres nyílt osztályos győzelmet nyert agár kapja minden évben.

Tell Louie

Az idei szezont elmondásod szerint kilenc agárral tervezitek végig versenyezni, közülük ötöt már jól ismer a Kincsem Park közönsége, négyen pedig újoncként állnak a pályára idén.
Igen, a tavalyiak közül Stacey, Champ Junior, Blossom, Siwa és Panthera fognak idén is versenyezni, az újak pedig Tell Louie – őt Írországból vettük -, illetve Sissy (Petz’s Silver Stars C-River Song), Daisy (Petz’s Silver Stars Daisy) és Drago (Petz’s Silver Stars Drago). Alomtestvérük, Davina (Petz’s Silver Stars Davina) pedig Gavris Daniel barátom tulajdonában és tréningjében kezdni meg az évet.

Sissy

Miért Tell Louira esett a választásotok a kintről hozható agarak közül?
Louie anyai ágon Stacey testvére, aki már az első edzésén nyíltosztályos időt futott kint, ezért választottuk őt.

Mik a legfőbb célkitűzéseitek az idei szezonra?
Versenyek szintjén elsőként a Tavaszi Kölyök Derby, aztán a Magyar Derby, a Szuka Díj ismételt megnyerése, valamint az Őszi Kölyök Derby.  Teljesítmény terén pedig a 480 méteres pályacsúcs megdöntése.

Gyakran születnek nálatok kiskutyák, az idei évre is van tervben új alom?
Van igen, egy Deerpark Bailey x Rallying Best almot tervezünk 2024-re.

Köszönöm szépen, nagyon sok sikert és balesetmentes versenyzést kívánok az idei szezonra is!

SHARE THIS