/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Új agarak 2024-ben III. rész – a Szegedi házaspár

Szegedi István és felesége Irénke, a Gepárd King Kennel tulajdonosai nagy fába vágják a fejszéjüket, hiszen idén hét új agárral kezdik meg a szezont. Devon (Gepárd King Devon), akivel tavaly összesen 12-szer álltak starthoz, 2024-ben új gazdinál, új tréningben folytatja karrierjét, Amy (Big Blood Amy) pedig, akit szintén jól ismer a Kincsem Park közönsége, végleg nyugdíjba vonult és élvezi a kanapé kedvencek felhőtlen életét.

“Az idei szezont hét saját tenyésztésű növendék agárral kezdjük meg, akik március végén töltik be az egy éves kort. Az anyát, Amy-t nem kell bemutassuk, az apa pedig Bond (Brett Lee kölyök), egy nagyszerű ausztrál versenyző.

Az újoncok pedig: Kelly, Kenndy, Kimo, Koppány, Kloe, Katie és Kenzo. Koppány a feleségem, Irénke neve és tréningje alatt készül a szezonra, teljes mértékben a saját edzésterve alapján, a többiekkel pedig együtt fogunk dolgozni, ahogy tettük eddig is.

Nagy várakozással vagyunk a kölykök iránt, temperamentumosak, jól mozognak, ígéretesnek látjuk őket. A szukákkal május végén kezdjük meg a beiskolázást, akkor lesznek 14 hónaposak. A fiúkkal, mivel ők valamivel később érnek, egy hónappal később, június végén kezdjük a felkészülést.

Az idei szezonra nézve a lányokat, ha ügyesek szeretnénk benevezni a Szuka Díjra, de természetesen a Kölyök Derby a fő cél. Bár az idei év még tanuló év lesz az agarak korából adódóan, reményeink szerint nagyszerű teljesítményt nyújtunk majd velük. A legfontosabb azonban, hogy balesetmentesen tudjunk szerepelni.

Minden kedves sporttársunknak eredményes szezont kívánunk!”

Nagyon sok örömöt és sikert kívánok Nektek hozzájuk!

SHARE THIS