Fejszés Kitti bravúrja(i)

Két héttel ezelőtt Fejszés Kitti lovaival kvázi „elvitte a pálya pénzét”, hiszen óriási meglepetésre nyert Easy Bettel, majd rá másfél órával az idei Segédhajtó Kupa első futamát is behúzta Elegáns Hölggyel, aki szintén csak szélső esély volt. Nem mindennapi bravúr a duplázás két sansztalan lóval.

  • Mindenkit megleptél ezzel a két sikerrel. Magadat is?
  • Szerintem magamat leginkább, hiszen egyik ló esetében sem számítottam győzelemre, de még dobogóra sem. Easy Betről mondjuk tudtam, hogy szívesen megy velem, de ebben a mezőnyben nem volt igazán sansza. Aztán jött a Segédhajtó Kupa, ahol Elegáns Hölgyet hajtottam. Tudni kell, hogy a kanca szinte közvetlenül a verseny előtt került a tulajdonunkba, ergo extra volt az örömöm.
  • A siker után pedig egyenesen az égre tekintettél. Miért és kinek szólt ez?
  • Volt egy lovam, Cedro de Buty, akit a közönség sajnos itt Pesten csupán egyszer láthatott versenyezni, mert megbetegedett. Ápoltam, szerettem őt, mindent megtettem, hogy köztünk maradjon, ám sajnos igyekezetem ellenére az égi versenypályákra költözött. Azóta minden siker után neki köszönök fel az Égbe, neki küldöm a győzelmeimet. A hajtódresszemben is őrzök a sörényéből egy keveset, afféle kabalaként.
  • Mik a terveid a Segédhajtó Kupában, hiszen rögtön az élre kerültél …
  • Nagy reményeim nem lehetnek, hiszen 2 győzelem hiányzik az 50-hez, és így már nemigen dédelgethetek kupagyőzelmi álmokat. Van viszont egy vágyam éppen a fentebb említett Elegáns Hölggyel kapcsolatban: nagyon szeretnék vele majd nagyversenyekben indulni, akár még az idei Ügetőderbyben is. Szeretem őt, nemcsak, mert a miénk, hanem mert féltestvére, Topmodell is az egyik kedvencem volt. Sokban hasonlít rá, kedves, jól kezelhető ügető. Bízom benne nagyon!

-kömi-

SHARE THIS