/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Tolnay László Emlékverseny – kezdés 13 órakor!

Nyolc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogató és az online felületen követőket közönséget.

A versenynap programja itt érhető el: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_02_24_ugeto.pdf

A belépés továbbra is ingyenes!

Az engedményes, Izgi Díjjal kezdődik a szombati nap, ahol a szép stílusban nyerni tudó, Zaira LV (Kolozsi László) duplázása tűnik a legvalószínűbbnek, azonban az új kézben futó Elton John A.T. (Hegedűs Tamás), a biztató futással bemutatkozó, Endless Love (Dukai Tamás) és Elinor Lady (Fenyvesi György) is dobogós helyezésben reménykedhet.

A tiszteletdíjas Vezér Ferenc Emlékversenyben kis mezőny jött össze, azonban igen ígéretes futamnak nézünk elébe, hiszen a Sennyey Géza Emlékverseny bronzérmesének, Nelstrongnak (Goran Zolnaji) az ölébe hullhat a győzelem, ha ismételni tudná két héttel ezelőtti számát. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban a folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó, In Love Danover (Pekker György am.) és a kényszer pihenője utáni első startjára készülő My Dyla LV (Kolozsi László) is.

Fél órával később már a hosszútávú Paál László Emlékversenyt fogják futni az ügetők, ahol Bombay (Nagy Ferenc II.), Be Happy (Márton Lajos) és Auróra (Fazekas Andrea am.) hármasának csatájára van kilátás.

A Derengő Díjban a négyévesek küzdhetnek az első helyért, hiszen negyedik győzelmére készülődik Eunike T Boko (Goran Zolnaji) valamint duplázásra Easy Bet (Tänczer Tamás am.) is egyaránt. Kihagyása ellenére Erzsébet Királynő (Kolozsi Sándor) képességeit sem szabad alá becsülni és a megbízhatóság mintaképének, Édes K-nak (Kolozsi László) a jó szereplésére is számítani kell.

Az Amatőr Kupa első futamával, a Vicen István „Stefi” Emlékversennyel folytatódik a versenynap, amelyben a tavalyi kupagyőztes, Takács Eszter Cseperke rögtön egy győzelemmel mutatkozhat be Ann Bella M kocsijában. Lingot AT (Hegedűs Sándor) kéthete szoros küzdelemben tudott hazaérni, ha ismétel itt is megszorongathatja a favoritot. Big Ben Pax-ot (Gyolai Zoltán) december közepén láthattuk utoljára, azonban mindig eredményes, így itt is dobogón végezhet, csakúgy, mint kedvenc hajtónőjével, Zippy Boy (Fazekas Andrea) is.

A nap hatodik futamában, januári stílusos győzelme alapján, Cunami (Nagy Ferenc II.) képvisel kimagasló esélyt. Jó formában Velocity (Kolozsi László) és Dulcinea del Toboso (Tänczer Tamás am.) is, így döntős futásukra lehet számítani.

16:00-kor startol el a napi főverseny, a Tolnay László Emlékverseny, amelyben két héttel ezelőtti idejével papír eséllyel indul Premal MS (Marko Slavic), akit nem véletlen nevezett el a szaklap a nap nyerőjének. Azonban bármikor benne van a hibázási lehetőség, így, ezért, ha ismételni tudna, akár Dolomit Boy (Fazekas Imre), akár a zsinórban negyedik győzelmére készülő, Anybody (Vezér Emese) is megnyerhetné a futamot.

Népes mezőnnyel indul a nap záró versenye, a Cinema Hendikep, ahol a kihagyása utáni első startjára készülő Andy Baby (Kolozsi László) rögtön egy győzelemmel térhet vissza. Dream, of Mine (Fazekas Imre) viszonylag ritkán fut, azonban akkor dobogón szokott végezni, így itt is eredményes szereplése várható. Danny DeVito-t (Gyolai Zoltán) is régen láthattuk versenyben, azonban könnyen ott folytathatja, ahol tavaly novemberben abbahagyta. Always Winner (Dénes Ákos) legutóbb majdnem egyéni legjobbját futotta meg, így egy kis szerencsével, a győzelme sem lenne elképzelhetetlen.

SHARE THIS