/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Új agarak 2024-ben V. rész – Black River Star kennel

Tóth Zsolt és felesége, Vadi Barbara a Black River Star kennel tulajdonosai idén hat agárral készülnek a Kincsem parki versenyekre. A két jól ismert név, Hancock és World mellett négy fiatal, saját tenyésztésű titánt is pályára állítanak.

Meséljetek kérlek pár szót a fiatalokról, kik ők és mit lehet tudni róluk?
Elvis és Elton – Fehérhegyi Futó Sky x Anna – a tavaly áprilisban született alomból maradtak nálunk, velük nyáron kezdjük meg a felkészülést, de az Őszi Kölyök Derby a legfőbb célunk.
Argosz és Árész – Fehérhegyi Futó Sky x Homokvihar Manta – a 2023-as Magyar Derby napján születtek, ami már eleve egy jó ómen számunkra. Őket késő ősszel kezdjük el pályára állítani, és ha minden jól megy, novemberben már el is indítjuk őket egy-egy versenyben, hogy lássuk mi van bennük, de számukra 2025 tavaszán fog elkezdődni a tényleges versenyzés.

 

Miért Sky lett mindkét alom apja és mi alapján lettek az anyák kiválasztva?
Számunkra nem volt kérdés, hogy Sky legyen az apa, hiszen 2021-ben az ‘Év Sprintere’ lett. A legjobb ideje Isaszegen 275 méteren 16:47, a Kincsem Parkban pedig 280 méteren 16:45 volt.
2022-től kizárólag a Kincsem Parkban versenyzett, 2023-ban pedig nyugdíjba vonult és a Black River Star kennel tenyészkanja lett. Most pedig már jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti nálunk.
Anna, az első “E” alom tenyész szukája későn került hozzánk, de jó felmenőkkel rendelkezett, ezért hoztuk össze ezt a párosítást. A kölykök legnagyobb százalékban a Top Honchot hozzák.
Manta, az “A” alom anyukája is szuper felmenőkkel rendelkezik, bár sajnos ő nem jutott el a versenyzésig, de bíztunk a jó génekben. Itt a legnagyobb százalék Head Honcho szerepel a felmenők között.

A két alom testvérei közül lesz, akikkel találkozhatunk majd a pályán?
Igen, mindkét alomból fognak jönni páran a Kincsem Parkba versenyezni. Nagy büszkeség számunkra, hogy kennelünkből került egy kiskutya Lengyelországba, kettő Bukarestbe és kettő Szatmárnémetibe, a többiek Magyarországon maradtak. A két alomból előreláthatóan tíz agár fog versenypályán szerepelni. Az új gazdáknak, mivel vannak közöttük kezdők is, természetesen mindenben segítünk, hogy sikeresek legyenek, népszerűsítve ezzel a Kincsem Parkot és a saját kennelünket is.

 

Hancock és World ereje teljében, négyévesen vágnak neki az idei szezonnak, mik a terveitek velük?
Igen, velük már el is kezdtük a felkészítő edzéseket. Idén sikerült elkészítenünk a házi edzőpályánkat egy kettes start boxal és egy 80 méteres homokos kifutóval. Nagyon élvezik az edzéseket és készülnek a Szezonnyitó Nagydíjra.
A tervek szerint előreláthatólag World végig versenyzi a 2024-es szezont, utána pedig beáll tenyész szukának. Hancockot is reméljük sikerül jó formába hozni, hogy ismét a legjobbak között versenyezhessen.

Mik a legfőbb célkitűzéseitek erre az évre, akár konkrét verseny, akár eredmény tekintetében?
Szeretnénk indulni a Magyar Derby-n, az Őszi Kölyök Derby-n jól szerepelni és minél több versenyen részt venni az agarainkkal.

Mindenkinek eredményes szezont kívánunk és köszönjük a riportot!
Én is köszönöm, nagyon sikeres évet és sok maradandó élményt kívánok nektek!

SHARE THIS