/ by /   E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gyepversennyel indul a galopp szezon

Március 31-én a hagyományos Megnyitó Versennyel indul a 2024-es galopp versenyszezon a Kincsem Parkban. A tervek szerint 27 versenynapon fognak futni a telivérek, az év utolsó galopp napja november 24-én lesz.
A kiemelt versenyek megszokott sorozata két új 2400 méteres osztrák versennyel, a Donau Derbyvel és a hároméves kancák számára kiírt Preis des Jockey Club für Österreich-al fog bővülni augusztus 4-én, vasárnap. Ez a nyári nap, majd a nemzetközi lóversenyhétvége szeptember 8-án igencsak sok izgalmat fog rejtegetni a galoppsport kedvelők számára. Utóbbi napon a három nemzetközi verseny mellett kerül megrendezésre a Magyar Kancadíj, míg a Kovács Mihály Emlékverseny, a hazai tenyésztésű háromévesek futama augusztus 4-re jön előre.
Lesznek még más változások a szezon során. A két tavaszi mérföldes klasszikus versenyt két külön napon tartjuk, így lehetőségük van a hároméves kancáknak akár a Nemzeti Díjban is futni. A versenyszervező igyekszik tovább csökkenteni a kiemelt versenyekben a futtatók terheit. A három terminusú nevezését (nevezés, állvamaradás, indulóbejelentés) kettő terminusra változtatta (előnevezés és indulóbejelentés vagy utónevezés és indulóbejelentés). Ez nem csak a lótulajdonosoknak jó, de megkönnyíti a trénerek munkáját és a menedzselést is. Ráadásul jelentősen csökken az előnevezés és az indulóbejelentés közötti napok száma is.

Fontos és a háromévesek menedzselését megkönnyítő változás, hogy a szezon első napjától lesznek gyeppályás versenyek. A hároméves kancák a kapunyitón a Hazafi Díj (04.14.) jegyében az 1400 méteres Húsvéti Díjban már füves talajon futhatnak, míg a mének és kancák számára hasonló távon és felületen április 14-én a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben van lehetőség a futásra. Ugyanezen a napon az öreg lovak a hagyományos Káposztásmegyeri Díjban futhatnak szintén füvön, ami a Batthyány-Hunyady Díj felvezető versenye lesz.
A megemelt díjazású Nemzeti Díj idén is egy napon lesz a Batthyány-Hunyady Díjjal, május 5-én. Június 1-én, szombaton Millenniumi Díj és Alagi Díj, majd jön a 102. Magyar Derby napja, július 7-én vasárnap.
Találkozzunk a kapunyitón!

SHARE THIS