/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Megemelt versenydíjak a klasszisoknak és a kisebb versenyekben

A versenyszervező a tavalyi és az idei évben több körben csökkentette a versenyló tulajdonosok terheit. Saját telephelyein csökkentette a rezsi költséget, növelte a szállítási hozzájárulást és Dunakeszi-Alagon közel 200 két és hároméves telivér számára három havi boxdíjat engedett el.
A versenynaptár idei reformja kapcsán a versenyek díjazásában is több pozitív változást figyelhető meg. Az öt tavaszi kiemelt versenyek díjazása 5,3 millió forinttal nőtt a 2023-as évhez képest. A két középtávú klasszikus futam egy-egy millió forinttal, az 1800 méteres Millenniumi Díj 1,5 millióval nőt, így ott már 9 millió forint lesz a tét.
A versenydíjak változása a kisebb versenyekben is jól érzékelhetők. Rögtön az első napon több díjért futnak a nyertelenek, mint tavaly, a Pestmegyei Hendikepben 50.000 forinttal, a Tavaszi Hendikepben 110.000 forinttal nőtt a megnyerhető versenydíj. Az emelés a versenyzés és fogadás alapját biztosító kisebb kategóriájú versenyekben, így az V. és az V/b. osztályokban is látszódik, de a nyeretlen versenyek mellett, a kétéves versenyekben is több lesz a versenydíj.

A Kincsem Park idén is fontosnak tartja a nemzetközi jelenlétet a futamokban azonban a hazai futtatók érdekeit nézve és annak védelmében a Magyar Derby mellett, továbbra is zártak lesznek a nyeretlen versenyek. Az augusztus 4-i osztrák futamok abszolút újdonságnak számítanak, így lehetőség lesz két Derbyt nyerni akár egy lóval a nyár folyamán. A Donau Derby nyitott a régió lovai számára csak úgy, mint a 2400 méteres kanca verseny a Preis des Jockey Club für Österreich.

Az idei évben még inkább érdemes lesz hazai tenyésztésű lovat futtatni, hiszen a megnyerhető tenyésztési prémiumot a tavalyi 9,5%-ról 15 %-ra emelte a Kincsem Park. Bízunk benne, hogy ez a fontos intézkedés segíti a hazai angol telivért tenyésztő szakemberek munkáját és a magyar földön nevelt lovak megbecsülését is növeli.

 

SHARE THIS