/ by /   E-Turf Magazin, Érdekességek, Friss hírek / 0 comments

Ampia Mede SM is váltott

Az idei téli találkozón nyeretlen kanca, Ampia Mede SM (Ganymade – Polimpia Slide SM, Yankee Slide) Fabrice Souloy-tól Thierry Duvaldestin-hez költözik.

Alig néhány hete Gu d’Héripré tulajdonosi köre bejelentette, hogy az eladást követően a lovat Fabrice Souloy-tól Thierry Duvaldestinhez költöztetik. Most egy másik világsztár teszi meg ugyanezt a lépést. Szombaton a francia média, köztük a Paris-Turf is megírta, hogy az Ampia Mede SM utoljára rajtolt Fabrice Souloy-tól.

Közel 1,5 millió eurót keresett, amelyhez hozzátartozik, hogy 2023-ban a Prix d’Amérique-en második helyen végzett, valamint a Prix de France és Prix de Paris nagydíjakat is megnyerte ugyan abban a szezonban a jelenleg nyolcéves kanca. Thierry Duvaldestin most már nem csak Idao de Tillard kivételes tehetsége által alkotott maradandót 2024-ben, hanem  elmondhatja azt is, hogy Franciaország három extra képességű ügetője is az ő istállóját erősíti, hiszen Idao de Tillard, Gu d’Héripré és Ampia Mede SM is nála “ropogtatja a zabot”.

“Fabrice nagyon jó munkát végzett vele, és ezt ezúton is szeretném megköszönni neki. Most szeretnénk megváltoztatni a ló környezetét és edzésmódszerét, így elmondhatom, hogy ez volt a fő motiváció a döntéshozatalnál. Nagyon könnyen lehet, hogy ez az utolsó éve a versenypályán, ezért szeretnénk valami újat kipróbálni vele. Lehet, hogy ezen a télen kicsit kevesebb nyomás nehezedett rá, de így is jól teljesített. Kicsit most rápihenünk a dolgokra, majd Thierryvel átnézzük a versenyprogramot.” – mondja Ciro Serafino társtulajdonos a Paris-Turfnak.

Az Ampia Mede SM pályafutása 70 startot számlál, amelyből eddig 25 alkalommal sikerült diadalmaskodnia. Utolsó futásakor a hatodik helyen végzett a Prix de Paris-ban február 28-án.

 

Ampia Mede SM

 

Forrás: Travronden

Fotó: LeTrot

SHARE THIS