/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Enjoy bombaformával tért vissza

Szenzációs futással jelentkezett a 110. Magyar Ügetőderby téli favoritja, Enjoy. Balogh Bernadett idomítottja tavaly évjárata legjobbja volt, visszatérő feladata nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Vimpex Tabak Díjban 2400 méteren erős, idősebb lovak ellen kellett bizonyítania. Mindez azonban nem okozott gondot számára, Fazekas Imre irányításával végig vezetve, magabiztosan győzött, megelőzve az ismét remekül mozgó Anybody-t és a jobbak között is döntős Bombay-t.

A szombati versenynap bőven tartogatott meglepetéseket, három futamban is kevésbé várt nyerőt köszönthettünk célban. Ilyen volt Excellence a Száguldj! Díjban, Gosztonyi Judit lova start-célban verte ellenfeleit. A top favorit ellenében Eastwood is nyerő futással kezdte idei szezonját, a reményteljes négyéves Hajnal Tiborral hajrázta le az elöl lévő Daytona Spav-ot. Zsofesz sikere is komoly osztalékokat eredményezett, a Primusz istálló kancája Erdei Péterrel terítette le a favorizált Bűbájost a cél előtti lépéseken.

A délután során a favoritoknak is jutott győzelem. Kolozsi Sándor két esélyes idomítottja is biztosan realizálta esélyét, előbb Erzsébet Királynő, az amatőrök között pedig Cukrom ért haza, utóbbi Gyolai Zoltánnal. Ez a két elsőség, illetve Danny DeVito harmadik helye a „nap idomárja” címet is meghozta a fiatal trénernek, aki mögött Nagy Ferenc II., és Búrány Adrián lett a második és a harmadik a vonatkozó listán. Visszatérve a futamokra, essék szó a még a Jávor Class Hendikepről is, melyet látványos hajrával abszolvált Csikós és Márton Lajos, a jó képességű hatéves hiba nélkül még sok szép hasonló sikert arathat a továbbiakban.

Folytatás jövő szombaton, amikor többek között a Bródy János Emlékverseny, a Tavaszi Hendikep és a dupla osztrák-magyar találkozó miatt is érdemes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba! A belépés díjtalan.

SHARE THIS