Idomári évértékelő – Pap Gabriella

Az elmúlt évekkel összehasonlítva tavaly lényegesen mérsékeltebben teljesítettek a lovai, de ennek elsősorban objektív okai voltak. Jöttek a sérülések, és kisebb-nagyobb problémák. Idén viszont lényeges javulást vár az idomárasszony, a dolgok lassan kiegyenesedni látszanak

  • Gondolom nem voltál elégedett a tavalyi szezonnal….
  • Nem, bevallom őszintén! A reális képhez azonban hozzátartozik, hogy gyakorlatilag szinte nem is volt harcképes idősebb lovunk a mindig hűséges és formatartó Blazing Comet kivételével, akire viszont maximálisan büszke vagyok. A fiatalabbak pedig sok esetben nem teljesítették az elvárásaimat, vagy azért, mert egyszerűen nem tudtak eleget javulni, vagy pedig mert egy kicsit túl voltak értékelve. Ugyanakkor a szerencse sem feltétlenül állt mellettünk, mert összesen csupán 4 győzelmet arattunk, ellenben 19 alkalommal a második helyezéssel kellett beérjük.
  • Idén jobb lesz?
  • Messzemenően bízom benne! Safranek remélem jó lesz, megdolgoztunk érte, hiszen pataproblémákkal küszködött, de orvosolni tudtuk a baját, és e mellett is úgy tudtuk menedzselni, hogy azért fusson és eredményt is tudott felmutatni. Most már teljesen egészséges. Tulsa is le lett állítva, de szerencsére időben léptünk, vagyis visszatérhet megint a versenyekbe, márpedig ő igen jó ló. Luknaor csalódást jelentett számunkra, de az idei évadban javulhat, hiszen hátproblémákkal küzdött, illetve fejben sem volt rendben, de most bíztató a felkészülése. A FELTEFÉ-s lovakban nagyon hiszünk, többek között például Egóban, akitől formaemelkedésre számítok. Ki szeretném még emelni lovaink közül Pensylvaniát, aki herélésen esett át, és azóta szinte egy teljesen új és sokkal jobb lovat kaptunk a személyében.
  • A csikók hol tartanak?
  • A pályán a legelsők között vannak, hiszen mindannyian nyergelhetőek, dolgoznak, azaz már korán találkozhat velük a közönség. Persze a csikókat szinte törvényszerűen azért utolérheti ez-az, de jelen állás szerint hamar versenyképesek lesz a szép számú csikóállományunk.
  • A személyi háttér mennyit változott?
  • Erősödtünk Mocsinka Viviennel, aki az új istálló zsokénk, és jött a FELTEFÉ-s csapathoz Makoviczki Ákos, ami igen jelentős segítség. Kovács Fanni a munkalovasunk, de Czene Leila, Tordel Alexa, Szerencsés Szandra, sőt, a lányom, Hanna is sokat segítenek, míg a háttércsapatban ott van Nagy Sándor, Dömsödi Gábor és természetesen a férjem, Csupor Ferenc.

A tulajdonosok köre is bővült, még több owner hozta hozzánk a lovait, azaz feltétlenül bízom egy eredményes 2024-es esztendőben!

-kömi-

SHARE THIS