/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Bródy János Emlékverseny, Tavaszi Hendikep és Osztrák-Magyar találkozó az ügetőn – kezdés 13 órakor

Sok izgalmas futammal készülnek az ügetősök a szombati versenynapon, március 16-án. Két kiemelt nagyverseny, a Bródy János Emlékverseny és a Tavaszi Hendikep, valamint két osztrák-magyar hajtókkal teli verseny várja a Kincsem Parkba látogató közönséget. A kincsempark.hu élő közvetítésén, illetve a bet.lovi.hu oldalon keresztül is figyelemmel lehet kísérni a versenynapot, valamint fogadások megkötésére is lesz lehetőség az előbb említett weboldalon.

A belépés INGYENES!

A versenynap részletes programja ide kattintva érhető el: Program

Az Iviza Sun Díjjal kezdődik a versenynap, ahol az idomárja kezébe került Diófás (Varga Sándor), a pihenő utáni második startjára Enrico Fling (Fazekas Imre) és a triplázásra készülő Elegáns Hölgy (Fejszés Kitti) triójának csatájára van kilátás. Hasonló sok esélyes futam fog kezdődni fél óra múlva is, hiszen a fordulóstartos Frankenstein Díjban az engedményeknek köszönhetően négyen is szoros küzdelemben lehetnek az első helyért, akik nem mások, mint Fany (Hegedűs Tamás), Morena LV (Fenyvesi György), Elton John A.T. (Milan Kovacevic) és Elinor Lady (Kolozsi László).

Teltházas mezőny jött össze az Alexander Brody Emlékversenyben, ahol Balerina R. (Balogh Bernadett) sorra hozza a helyezéseket, ebben a futamban kis szerencsével a dobogó legfelső fokára is felállhat majd. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban a duplázásra készülő Chip Chip Chip (Bordács Lajos), Ambrosia Gielle (Varga Sándor) és El Valle Sagrado (Budai Attila) is.

14:30-kor startol el az osztrák-magyar hajtókkal és egy osztrák vendég lóval induló futam, ahol a jóval erősebb, kiemelt társaságból érkező Dolomit Boy (Fazekas Andrea) lehet a favorit, de Csábító R. (Takács Eszter Cseperke) és a bombaformában versenyző In Love Danover (Pekker György) is megnehezítheti a legnagyobb sansz dolgát. Másfél órával később a hosszútávú hendikepben ismét magyar hajtó hölgy képvisel első esélyt Villeneuve és Takács Eszter Cseperke révén, azonban az új kézben induló Une Dame (Nadja Reisenbauer), Australian Gold (Pekker György) és Zippy Boy (Fazekas Andrea) hármasa is mindenképpen egy dobogós helyezésben bizakodhat.

15 órai kezdettel már a versenynap első kiemelt versenyét, a Tavaszi Hendikeppet fogják futni az ügetők, ahol az élről forduló Zsóka (Marko Slavic) megszaladhat annyira, hogy ne érjék utol. Azonban a régen látott Philadelphia (Fazekas Imre) és a fordulóstartos futamokban roppant eredményesen versenyző Andy Baby-ben (Kolozsi László) is van olyan képesség, amivel megszorongathatják a favoritot.

A Wiss Shadow Hendikep is sok esélyes futamnak ígérkezik, hiszen a kisebb pihenő után érkező Titus Livius (Kolozsi Sándor), a folyamatos javulást mutató Dezmin Lady (Kolozsi László), a megbízhatóság mintaképe Downtown Girl M (Nagy Ferenc II.) és hiba nélkül Dream of Mine (Fazekas Imre) jó futására is számítani lehet.

Fél óra múlva a versenynap második fordulóstartos kiemelt versenye fog következni,, a Bródy János Emlékverseny. A 2023-as  a Lovaregyleti Díj hőse, Cardenas Baba (Goran Zolnaji) november óta nem talált legyőzőre, azonban kisebb kihagyása ellenére ott folytathatja az idei évet, ahol tavaly abbahagyta, sorozatban a negyedik elsőségét szerezheti meg ebben a nagyversenyben. Premal MS (Marko Slavic) régi önmagát idézte már kétszer, így ha most sem rontana, erős ellenfél lehet, csakúgy, mint a kihagyása utáni második startjára már jóval erősebb, Bobby Fischer (Horváth György).

A nap záró futama a Nyeretlen Háromévesek Versenye – Lézer Díj lesz, ahol népes mezőny fog starthoz állni. Két hete a próbafutamban jól mozgó Fliegauf (Fazekas Imre) egyből egy győzelemmel kezdheti a 2024-es szezonját, azonban a folyamatos javulást mutató Fast Track (Vezér Emese), az új istállóból és tulajdonból bemutatkozó Flinga VT (Tänczer Tamás am.) és a legutóbb nagy javulást mutató Follow the Flow (Budai Attila) eredményes szereplésére is számítani lehet.

SHARE THIS