/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Szotyori Nagy Ádám a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatójának ünnepi megnyitó beszéde a Kincsem Emlékérme kibocsátó ünnepségen

“Tisztelt Vendégeink!
Csak az hal meg, akit elfelejtenek,
örökké él, akit nagyon szeretnek”
– mondta Tóth Árpád egy versében.
Mi, akik most mindannyian itt vagyunk, ugyanazért jöttünk. Eljöttünk hazánk egyetlen lóversenypályájára, a Kincsem Parkba, hogy szeretettel és tisztelettel gondoljunk vissza arra a lóra, KINCSEMRE, aki szinte napra pontosan 150 esztendővel ezelőtt született. Lenyűgöző teljesítménye világhírűvé és legendássá tette, már életében. Sikereinek köszönhetően Magyarország és a magyar lótenyésztés felkerült a világ lóversenytérképére.
Igaza volt a költőnek, mert Kincsem 150 év távlatából is velünk van, a mindennapjaink része. A csodakanca történetét a versenyeredmények és a krónikások tudósításai megőrizték. Történeteit és legendás versenyeit az utókor apáról fiúra adta tovább. Elődeink megőrizték a számunkra és nekünk is kötelességünk a Kincsem kultusz és a hagyományok ápolása, megőrzése a következő generációk számára.

Hatalmas öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Kincsem születésének 150. évfordulóját és annak méltó megünneplését érdemesnek találta a Magyar Nemzeti Bank és ennek révén emlékérmet ad ki a csodakancáról. Nyilvánosan is meg szeretném köszönni Hergár Eszternek, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságának vezetőjének ezt a nemes gesztust.
A hazai lóversenysport irányítójának, a Kincsem Nemzeti Kft.-nek szívügye a lóversenysport népszerűsítése, a Kincsem kultusz ápolása, így örömmel lettünk szakmai partnerei a Nemzeti Banknak. Köszönjük a Bank minden kollégájának a munkáját és köszönjük mindazoknak, akik sokat dolgoztak azon, hogy ez a mai nap létrejöjjön.
Azt gondolom, hogy erre a mai ünnepi pillanatra nem is találhattunk volna szebb és méltóbb helyet. Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek, ünnepeljük együtt Kincsemet és a 197 éves magyar lóversenysportot!”

 

SHARE THIS