Több hazai érdekeltségű telivér is nemzetközi fronton a hétvégén – európai körkép!

Teljes mértékében nemzetközi hétvégével folytatódik a galopp szezon, hiszen míg cseh és horvát vendégeket fogadunk a Kincsem Parkban április 7-én, vasárnap, addig öt magyar idomításban álló telivér indul útnak április 6-án és 7-én a hétvége folyamán, hogy Európai különböző pályáin képviselje a hazai színeket.

Exact, Sommerprinz és a tartalék Régi Csibész Pozsonyban

Április 6-án, szombaton délután 16 órakor rendezik a szlovák program egyik főversenyét, az 1600 méterre kiírt és 7 ezer euróval dotált, Cena starostu MČ Petržalka – Cena trojročných žrebcovot. Az I. kategóriás korteher versenyben nyolcan állnak starthoz, köztük Miroslav Jovanovic friss francia importja, Exact, illetve a Kétévesek Kritériumát nyerő, télen istállót váltó és a szezont immár Maronka Gábor idomításában kezdő Sommerprinz. Mindkét hároméves topsúlyt, 60 kilót visz, a HJ Racing Team pej ménje nyergében Djordje Perović fog ülni, míg a champion címvédő INTERGAJ istálló új szerzeményét David Liška lovagolja.

A nap zárásán, 17:30-kor is akad(hat) magyar érdekeltség, bár mindez az utolsó pillanatokban, némi szerencsével válhat biztossá. A 2000 méteres, 2300 euróval összdíjazott Cena Eliminátora maximális létszámú mezőnyt, azaz 14 lovat számlál, így a további indulónak adott telivérek tartalékként szerepelnek. Köztük található a másfél év kihagyás után visszatérő, korábbi ST. Leger második, valamint Farkas Ferenc Emlékverseny-Lovaregyleti Díj győztes, Régi Csibész és Stanislav Georgiev. A Csontos Pál által idomított ötéves mén abban az esetben juthatna szóhoz, ha a startig legalább két lovat lejelentenének, így sorrendben a tartalékokkal töltenék fel a négyéves és idősebbek mezőnyét.

Galileo Jag Prágában

Valamivel északabbra, Csehországban próbálkozhat az idehaza eddig nehezen kezelhető Galileo Jag, aki az őszi sikeres Próbafutam után kezdheti külföldön az új szezont. Az 1400 méteren, 70 ezer cseh korona összdíjazással megrendezésre kerülő, harmad kategóriás Cena Knihy “Dostihy o Modrou Stuhu”-ban tizenöten indulnak. Bakos Eszter idomítottja 55 kilóval futhat, ami ebben a mezőnyben kifejezetten kedvező beállításnak tűnik, lovasa egy fiatal hölgy, Lenka Neprašová lesz.

Vaquero Milánóban

Az Orosházi Díjban októberben győzelemmel bemutatkozó négyéves, Vaquero is külföldön próbál hódítani, de jóval messzebb, a San Siro hippodrome gyepén, Milánóban. A Maronka Gábor idomításában álló herélt április 6-án, szombaton délután 18:20-kor lép pályára a 2000 méterre kiírt és 16500 euróval dotált Premio Samarcanda Filmben. Talán ő van a legkedvezőbb helyzetben ebben a korteher versenyben, hiszen mindössze hat ellenfele lesz és 57 kilós terhe. Az Álmodó istálló reménységét az olasz Salvatore Sulas támogatja az 5-ös startboxból.

Izgalmas hétvége vár a galopp szerelmeseire, a hazánkat képviselő lovaknak sok sikert kívánunk!

SHARE THIS