/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Dolomit Boy nyerte a főfutamot

Hét futam várta az ügető szerelmeseit szombaton, a Kincsem Parkban. A délután legrangosabb versenye a Nádor Díj volt, mely az előzetesen vártaknak megfelelően szép és szoros befutót hozott. A győzelmet végül a talán legjobb esélynek tűnő Dolomit Boy (Fazekas Imre) szerezte meg, visszaverve a rohamozó Acélos Fiú, valamint Anybody támadását. Jegyezzük meg, hogy az erősebb mezőnyben Domperidon is remekül mozgott, de zsákutcába került az utolsó kétszáz méteren.


Balogh Bernadett és a Prolongo istálló napi dupláját Street Genius (Horváth Lilla) szállította, a kitűnő import egy hete még nem úgy futott, mint tavaly, a 2024. évi Segédhajtó Kupa idei II. futamában viszont ismét brillírozott, 14,3-as óriási idővel sétált haza. A program második duplázó idomárja Budai Attila volt, az Amatőr Kupa II. ezévi futamában El Valle Sagrado (Turbucz Sándor) győzött magabiztosan, míg a Lepke Hendikepben Bronz Boy (Varga Sándor) terítette le erős ellenfelét, Pálinkát a finisben.
Fejszés Kitti, illetve az egész istálló nagy formában versenyez hetek óta, ezúttal pedig újabb mérföldkőhöz érkezett, Dulcinea del Toboso szép sikere pályafutása 50. győzelmét jelentette egyben, melyhez gratulálunk. A Napoletana Hendikepben egyébként a már nyerőnek tűnő Usain, valamint Discovery LW szerezte meg a két dobogós helyezést.


Kolozsi László idomítottai domináltak a Lil Díjban, a nehezen sikerült startot követően Fancy eleinte még csak a középmezőnyben helyezkedett, a végén azonban mindenkinél erősebb volt, és hozta is első győzelmét a szinte végig vezető Flinga VT ellenében. Kora estére a La Femita Díj és egy sima favorit győzelem maradt. Éden Evo (Lakatos Csaba) ezúttal nem ugrott, ennek megfelelően pedig nem volt ellenfele, új rekordot ügetve, esélyt sem hagyott ellenfeleinek.
Folytatás jövő szombaton, 14.00 órától, többek között a Pulay Kornél Emlékversennyel!

SHARE THIS