/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cseh és horvát vendég a napi főversenyben – Igazgatósági Díj a vasárnapi galoppon!

A Kapunyitó után sem csendesedik a galopp láz, újabb nyolc futamban láthatjuk a telivéreket április 7-én, vasárnap a Kincsem Parkban!

A napi főverseny, a 2000 méteres Igazgatósági Díj nemzetközi mezőnyt szólít starthoz, hiszen Pavel Tuna tréningjéből visszatér a tavalyi Jeney István Emlékversenyt nyerő cseh kiválóság, Whirl Wind Girl (Martin Srnec), aki idén Pisa-ban kezdte a szezont, de a horvát Mario Zorica tréningjéből, az őszi pozsonyi helyezések után Lady Jazz (Djordje Perović) is nálunk kezdi a szezont, Milan Konkolj sajnálatos sérülése miatt másik zsokéval. Legnagyobb riválisaik az egy hete ellenfeleit sétálva távolozó Sándor Mátyás (ifj. Kozma István) és a St. Leger ezüstérmes Di Domenica Sweety (Jaroslav Línek).

1400 méteren a Döry József Emlékversennyel indul a nap, ahol az ősszel magára találó és kedvező beállítással érkező Finiston (Jozef Parigál), a most debütáló angol import State Of Chaos (Farkas Dorottya), valamint az év végére formába lendülő és vélhetően még tartalékkal rendelkező Celektív (ifj. Fejes Lajos) küzdelemére számítunk.

Szintén azonos távon startolhatnak a Merhal Ernő Emlékverseny résztvevői, ahol a kétévesen is eredményes Lanika (Kelemen Zénó) további javulása és első győzelme várható, de az év végén brillírozó Nadály (Czene Leila) triplázása is elképzelhető. Soul of Phoenix (Stanislav Georgiev) most kicsit rövidebb távra kerül, ahol champion lovasával megmutatkozhat a sebessége, de a szezon második felében remeklő Speedy Gonzales (Jaroslav Línek) is klasszissal a nyergében törhet a frontba.

A sprinterek következő megmérettetése az 1200 méteres Horváth Károly Emlékverseny Hendikep lesz, amelyben a tavaly stabilan dobogós Hajnalmadár (Morvai Eszter) szerezheti meg régóta esedékes győzelmét. Persze ott lesz kihívóként a novemberben egyaránt fölényesen és feldolgozhatatlan stílusban nyerő Partizán (Mocsinka Vivien) és Fabrizia (Gönczi Rebeka) kettőse, illetve a már korán mutatkozó Easy Sea (Fézer Ramóna).

A Sütvényi Hendikepben 1100 méteren mérhetik össze gyorsaságukat a legbátrabbak, ahol az egyhete kengyel nélkül pechesen lejövő Falarris (Mocsinka Vivien) javíthat. Ez persze nem lesz könnyű a múlt évben végig megbízhatóan teljesítő Guineas (Kelemen Zénó) és a rövidebb távra, új lovassal próbálkozó Flower of Paradise (Suták Csenge) ellen.

A nap legkisebb mezőnyét láthatjuk a mérföldes Kilock Hendikepben, ahol az év végére stabilizálódó Damast (Jaroslav Línek) érhet haza. Pensylvania (Mocsinka Vivien) utolsó versenyiben nem igazán jutott szerephez, de nyáron megvillant már és herélésen átesve újult erővel térhet vissza. Malcesine (Monir Madihi) legutóbb erős mezőnyben maradt le, akkor formája alapján itt jó eséllyel állhat a dobogóra.

A keretprogramon két futamban is megméretnek a még nyeretlen csikók, és újra zajlik az idomárok között is a versengés a Nap Trénere címért és a vele járó 50 ezer forintos bónuszért.

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető:

https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_04_07_galopp.pdf

Tarts velünk vasárnap délutáni a Kincsem Parkban, a fogadókat 300 ezer forint jackpot várja! Kezdés 14 órakor!

SHARE THIS