Májer Cintia, aki immár második éve a legfrissebb

A tavalyi esztendő amatőr championja, Májer Cintia akárcsak tavaly, úgy idén is megnyerte lovával, Catch Me-vel a Megnyitó Versenyt, azaz az esztendő hagyományosan elsőként megrendezésre kerülő futamát. Látványos, szép siker volt, rendkívül átgondolt lovaglással. Ennek kapcsán kérdeztük a csinos nyíregyházi lovas hölgyet az idei és a tavalyi évéről, illetve természetesen erről a szép sikerről.

Milyen volt belülről a verseny, hogyan alakult, illetve csalódott lettél volna-e, ha nem győztök?

Örömömre úgy sikerült a téli/tavaszi alapozás, hogy be tudtuk nevezni Catch Me-t a Megnyitó Versenybe. A tavalyi győzelem arra sarkalt, hogy idén is induljunk ebben a versenyben, erre időzítettük tehát a lovat.

Ismerem Catch Me-t, sokszor volt lehetőségem lovagolni versenyben is, ezáltal bíztam abban, ha a saját versenyünket futjuk, az kifizetődő lehet. Éppen ennek szellemében nem ültem fel a D’Angelo – Victory of Genius gyorsvonatra, akik igencsak megszaladtak, hanem türelmesen kivártam az utolsó 400 métert, ahol Catch Me kiadja magából a maximumot. Mivel nagyon jó formában volt, abszolút a a tréneremmel kitűzött tervek szerint történt minden, sőt, még a kanyarban rá is tudott pihenni kicsit a befutóra.

Csalódottság? Maximum akkor lett volna bennem, ha a verseny lefutása után nem tudom azt mondani, hogy mindent megtettünk a győzelemért. Természetesen a lovamban sosem csalódom, magamban keresem ilyenkor a hibát, és igyekszem a következő futamra kijavítani. Ám szerencsére ezen nem kellett most gondolkodnom.

Ha az egész éved úgy alakulna, mint a tavalyi – Catch Me kopírozása adja a kérdést – elégedett lennél? Mik a céljaid 2024-re, és milyennek ítéled visszatekintve a 2023-as verseny évadod?

Mindig van hova fejlődni, és minden évben szeretném túlszárnyalni az előző évemet. 2024-ben is jó lenne minél több verseny lehetőséget kapni, no és élni azokkal, valamint az amatőr championi címemet megvédeni. A tavalyi évet összességében sikeresnek könyvelem el, hálás vagyok a trénereknek, hogy felültettek lovaikra.

Egyre érettebben, jobban lovagolsz. Mit szeretnél még elérni, és lehet-e szó arról, hogy profivá válj?

Sokszor úgy érzem, fejben kell még fejlődnöm, és a türelmemen is kéne javítanom. A hibáim leginkább abból fakadnak, hogy kevesebb lehetőséget kapok, mint a zsokék, és abban a bizonyos „egy” futamban akarok, no és kell is bizonyítanom. Szeretném végre a 30. versenyem kinyerni – már csak 2 győzelem választ el tőle -, és ha ez sikerül, akkor már bármilyen versenyben lovagolhatok, akár csikóversenyben is. Sokat gondolkozom a licence-váltáson, azonban nekem elsősorban az a fontos, hogy minél több versenyben lovagolhassak, és a tavalyi év is azt mutatja, hogy az amatőrversenyekben kapok leginkább lehetőségeket.

Milyen háttérrel készülsz a versenyeidre?

Nyíregyházán készülünk a lovakkal hétről hétre Suták János istállójában, ahol két saját lovam áll, Catch Me, és Sugarbird. Nálunk kicsit másképp néz ki a tréning, mint Alagon. Mi délután lovagolunk, mert mindenki iskolába jár, vagy dolgozik. Szerencsére a csapat nagyon alkalmazkodó, így munka után én is kitudok járni minden egyes nap a tréningekre, főleg most, hogy már később sötétedik. Jeles Anna személyében szuper „csapattársra” találtam, valamint a team többi tagjával is nagyon szeretek munkát lovagolni. Suták Jánost kiváló trénernek tartom, igazán örülök és büszke vagyok, hogy az istállókollektívájának tagja lehetek. Jó egy ilyen csapathoz tartozni, mert mi a sikerekben mindig közösen osztozunk, végtére is közösen érjük el az eredményeket.

-kömi-

SHARE THIS