/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Delikát megízesítette a vasárnapot

A Friends istálló kedvence, az ötéves hazai tenyésztésű Delikát szép győzelemmel kezdte a 2024-es szezont, a napi főversenyben, a Kincsem Parkban. Ördög Alennel a befutóban végig nagyon erős volt, és biztosan verte a múlt héten parádézó Sándor Mátyást. A versenynapon most is domináltak a télen vásárolt lovak. Rögtön az első futamban State Of Chaos nyert 1400 méteren, majd a szenttamásiak importja, Short Circuit gálázott az 1100 méteres Nyeretlen Versenyben. Utóbbi a világ legjobb lovának, Frankel-nek a fia, kíváncsian várjuk milyen távon fogja folytatni hazai karrierjét.
Az M.K.F Horse Racing istálló is megszerezte idei első győzelmét a korai Cunaminak köszönhetően, aki látványos szoros finis után ért haza. A harmadik futamban jött a meglepetés és Aprópénz sikere hendikepben, ami minden volt a benne bízóknak csak aprópénz nem. A Sütvényi Hendikepben a két bábolnai hároméves kanca, Farris és Falarris külön versenyt vívott, a Mokarris csikók közül most Farris volt a gyorsabb. A nap legaktívabb és legeredményesebb trénere Pap Gabriella volt, hét lovat adott indulónak, akik sorra hozták a helyezéseket és a pontokat számára, majd a Kilcock Hendikepben a szürke Pensylvania a győzelmet is megszerezte Mocsinka Viviennel. A nap zárófutamában ifj. Kozma István és Kovács Sándor örülhetett, miután a favorit Trun megnyerte az 1400 méteres nyeretlen futamot. Az idomároknál Pap Gabriella, Kovács Sándor és Molnár Orsolya osztozott a 100.000 forint prémiumon, Pap Gabriella 21 ponttal lett „ a nap trénere”.
Folytatás jövő vasárnap, az első klasszikus futammal, az 1600 méteres Hazafi Díjjal, ahol a legjobb hároméves kancák fognak starthoz állni.

SHARE THIS