Győzelem Pozsonyban, helyezés Milánóban!

Nyitókép: Exact győzelme célfotón

Eredményesen zárták a hétvégét külföldön a hazai színeket képviselő lovaink, Exact győzelmet aratott Pozsonyban, míg Vaquero Milánóban szerzett értékes helyezést.

Április 6-án, szombaton délután 16 órakor lépett pályára Miroslav Jovanovic friss francia importja, Exact (Djordje Perović), illetve az új istállóhoz és Maronka Gábor idomításába kerülő Sommerprinz (David Liška) Pozsonyban. A 1600 méterre kiírt és 7 ezer euróval dotált, Cena starostu MČ Petržalka – Cena trojročných žrebcov-ban jól tartották magukat egészen a távoszlopig, de négyszáz méterrel a vége előtt sajnos összeütköztek, így Sommerprinz visszaesett a mezőny végére. Exact azonban támadó pozícióban maradt és jó hajrával meg is tudta nyerni az I. kategóriás korteher versenyt. Fontos a bíztató kezdet, szépen csillog az aranyérem, úgy tűnik a HJ Racing Team jó lóra tett a pej ménnel.

E közben Olaszországra is figyelnünk kellett, hiszen a San Siro Hippodrome gyepén mérette meg magát Milánóban az Álmodó istálló kiválósága, Vaquero (Salvatore Sulas). A négyéves herélt 18:20-kor állt starthoz a 2000 méterre kiírt és 16500 euróval dotált Premio Samarcanda Filmben, group és listed nyerő riválisokkal szemben. Maronka Gábor trenírozottja nem mozgott rosszul, de a végére elfáradt, így a pénzdíjas negyedik hellyel kellett megelégednie, amely így is szép és értékes eredmény.

Április 7-én, vasárnap is volt kiért izgulni, hiszen Prágában kezdte az új szezont Bakos Eszter idomítottja, az elég nehéz fejű Galileo Jag. Az 1400 méteren, 70 ezer cseh korona összdíjazással megrendezett Cena Knihy “Dostihy o Modrou Stuhu”-ban tizenöten indultak, és ezúttal szerencsére nem volt gond a hároméves ménnel. Lenka Neprašová bátran lovagolta, de nem sikerült pénzt keresniük a harmad kategóriás versenyben, ahol a nyolcadik helyen zártak.

Régi Csibész a tartalékok listáján szerepelt szombaton a szlovák programon, de mivel a napzáró megmérettetésen nem volt lejelentés, így sajnos nem jutott szóhoz.

Összességében nem lehetünk elégedetlenek, becsülettel helyt álltak a magyar színeket képviselő lovak, nekik és istállójuknak ezúton is gratulálunk!

SHARE THIS