/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Pulay Kornél Emlékverseny

Elképesztő izgalmakat hozhat a szezon 10. ügető versenynapja, hiszen 9 remek futamban 84 ló áll starthoz (kvalifikációval és próbafutammal együtt) a hétvégén.

Kezdés 14 órakor és a belépés díjtalan!

A részletes program itt található: PROGRAM

A Nyeretlenek Versenyével indul a szombati ügető versenynap, ahol élete első startjára Elektron R. (Veljko Mazsity), a roppant hűséges Fast Track (Csordás Emil) vagy akár Eperke (Nagyváry Andrea) is győzelemmel fejezheti be a futamot.

A What a Man Díj is igen kiegyenlített versenynek tűnik, hiszen az eddig sorozatnyerő Daytona Spav (Veljko Mazsity) egy első hellyel vigasztalódhatna legutóbbi ezüstérméért. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban még a legutóbb jól futó Domperidon (Márton Lajos), az új istállóból is mutatkozó Top of Climb (Kolozsi László) és a saját társaságába visszakerülő Elegáns Hölgy (Fejszés Kitti) is.

15 órakor startol el az Ukiya Hendikep mezőnye, ahol papíron Zente (Tänczer Tamás am.) képviseli a legjobb esélyt. Zlatan LIW (Lakatos Árpád) hosszabb pihenőjét követő második versenyében már sokkal eredményesebb lehet, csak úgy, mint a próbafutamban jól mozgó Creatine (Hajnal Tibor) és formában lévő hajtójával Uptown Boy M (Erdei Péter) is.

A nap negyedik futamának esélyeseire sem könnyű rámutatni, hiszen többen is remek formákat igazoltak az elmúlt időszakban. Legnagyobb esélye a a dobogóra vélhetőleg Csikósnak (Márton Lajos) Bezique Va Bene-nek (Erdei Péter), Downtown Girl M-nek (Nagy Ferenc II.) és Titus Liviusnak (Gyolai Nikolett) lehet.

A Rinette Streamline Díjban favorit esélyt képvisel Libera DW (Búrány Adrián) aki már első Kincsem Parkban versenyében egy győzelemmel mutatkozhat be. Azonban Dancing Lady (Dukai Tamás) is folyamatos javulást mutat, valamint a kissé ideges természetű Edoardo Ama (Papp István) és hiba nélkül Eposz (Hajnal Tibor) is odaérhet a jobb pénzdíjas helyek valamelyikére.

Népes és kiváló képességgel megoldott ügetők sora áll starthoz az Underpaid Hanover Díjban.  A pihenője után visszatérő Coach Degli Dei (Goran Zolnaji), valamint hiba nélkül Premal MS (Marko Slavic) duójának csatájára lehet kilátás, de régi klasszisa révén Bolide Laksmy (Veljko Mazsity) jó futására is számítania kell a fogadóknak.

A Milliondollar Lux Hendikep I. részében az idén is roppant eredményes Andy Baby (Kolozsi László) győzelme tűnik valószínűnek, de istálló formája alapján még Count Basie AT-tól (Tänczer Tamás am.), Usaintől (Komáromi Krisztina) és Uódlótól (Fejszés Kitti) is jó futás várható.

17:30-kor vezeti fel a startautó az áprilisi hónap kiemelt versenyének, a Pulay Kornél Emlékversenynek a mezőnyét az 1900 méteres startvonalhoz. Hihetetlen klasszisok az indulók sorában, így nehéz egy egyértelmű nyerőre rámutatni és vélhetőleg óriási csata lesz a dobogós helyezésekért. Elképesztő formában van Cardenas Baba (Goran Zolnaji), aki megszerezheti sorozatban az ötödik elsőségét is, de a Sennyey-t behúzó Catania R. (Marko Slavic), a tavalyi nyerő, Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) és a hűség mintaképe, Unno del Duomo (Kolozsi Sándor) is igen erős ellenfélnek ígérkezik.

 

A nap záró futama, 18 órakor a Milliondollar Lux Hendikep II. része lesz, ahol a friss formája alapján Zara Mia (Nagy Ferenc II.) és Ann Bella M (Bordács Lajos), hiba nélkül Gigant Wings (Vezér Emese) és a tavalyi eredményes éve után Cherie Bella M (Marko Slavic) jó futása sem lenne meglepetés.

SHARE THIS