A Derby korosztály színre lép – Hazafi Díj a vasárnapi galoppon!

Az idei szezon első kiemelt versenyével folytatódik a galopp szezon április 14-én, vasárnap, amikor a háromévesek első komolyabb erőpróbáit láthatja a Kincsem Parkba kilátogató közönség.

Az idei Derby aspiráns kancák a mérföldes Hazafi Díjban mutatkozhatnak be, a napi főversenyben tizenegyen állnak starthoz. Kovács Sándor két vasat is tart a tűzben, Tunézia (ifj. Kozma István) tavaly az egyik legjobb kétévesnek bizonyult, az Ürményi Díj megnyerése után idei első fellépésén még magasabbra teheti a lécet, de Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) is erős volt az év végén, ezüstérmet szerzett a Kétévesek Kritériumában és tréningtársa mögött állt dobogón az Ürményiben, parázs visszavágót ígér kettejük újabb összecsapása. Ráadás (Stanislav Georgiev) magabiztosan győzött a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben és champion lovasával nyomatékosíthatja elszántságát, de a tréningtárs Reshiram (Kelemen Zénó) is nagy stílusban abszolválta debütáló versenyét, megtréfálhatja a többieket.

A korosztály ménjei sem maradnak szó nélkül, ők az 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben mérhetik össze sebességület. Ugyan csak hatan indulnak, de így is paprikás hangulatra lehet számítani. Géza (Stanislav Georgiev) könnyed sikerrel kezdett, majd a Szent László Díjban kicsit lemarat, de most igazolhatja kvalitásait. Balogh Levente szürkéje, Flying Aquangel (Jaroslav Línek) eddig szó szerint szürkébb volt a várakozásoknál, de ott volt a frontban és vélhetően maradt még benne, első nagy dobására és revansra készül. Mágnás Öcsi (Ifj. Kozma István) a Kritériumban még halovány volt, harmadjára azonban már könnyen ért haza, megkavarhatja a lapokat.

A rutinos, idősebb lovak az azonos távú, hagyományos Káposztásmegyeri Díjban találkoznak, köztük az ősszel remeklő és a svájci jégen is helyt álló címvédő, Surprise of Easter (ifj. Kozma István), az ősszel folyamatosan javuló és triplázó Canizares (Stanislav Georgiev), valamint az elképesztően stabil idényt futó és szintén mesterhármasig jutó Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) presztízs csatája vizionálható.

1600 méteren futnak a Fenékpusztai Díj résztvevői, a hat lovas mezőnyből papíron a roppantul megbízható Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev), a hasonló versenyek állandó főszereplője Euraquilo (Jaroslav Línek) és a dobogói után az évet győzelemmel befejező Merci Star (Kun Ferenc) vívhat az aranyért.

Komoly izgalmakat tartogat a nap eleji két hendikep is, először a Gróf Nádasdy Tamás Emlékversenyben láthatjuk a remekül kezdő Dancing Storm (Suták Csenge) és a novemberben lendületbe jövő és nagy formát mutató Keeness (Mocsinka Vivien) párharcát. Ebbe akár Speedy Gonzales (Jaroslav Línek) is beleszólhat, amennyiben a szezonkezdetre rá tud tenni.

Ezt követően a Herceg Festetics Tasziló Emlékverseny következik, a könnyen haza sétáló Poseidon (Suták Csenge), a gyengébbek közé kerülő és rövidebb távon próbálkozó D’Angelo (Fézer Ramóna), valamint a korábbi lovasát visszakapó, rövidre otthonosan mozgó Romanova (Ördög Alen) főszereplésével.

Két versenyben szurkolhatunk a nyeretleneknek is, a nap elején pedig 12:40-kor elindul a 2024-es Póni Championátus is!

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_04_14_galopp.pdf

Találkozzunk a Kincsem Parkban, kezdés 14 órakor!

SHARE THIS