/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nagy idők napja – Cardenas Baba újabb nagydíjat nyert

Kitűnő mezőny jött össze a szezon harmadik idei nagydíjában, a Pulay Kornél Emlékversenyben. A három Zolnaji ló közül a legjobb esély, Cardenas Baba most sem hibázott, és 13,8-as versenyrekordot ügetve győzött a Sennyey-nyerő Catania R. és a címvédő Bonaparte Boss előtt. Ezzel sikerrel Goran Zolnaji lett a nap legeredményesebb trénere 13 ponttal, megelőzve a 10 pontosokat, sorrendben Nagy Ferenc II.-t, Veljko Mazsity-ot és Horváth Zoltánt.


Júniusi meleg várta április második szombatján az ügetőrajongókat a Kincsem Parkban. Egy nyeretlen futammal és Fast Track győzelmével indult a nap, majd a folytatásában a Hico istálló nagyszerű kancája, Daytona Spav hozta jó formáját és húsz méteres térhátrányát ledolgozva győzött 17-es kilométer átlaggal, Emerald támadását kivédve. A nap hosszútávú versenyében Zente a start előtt elkövetett kisebb hibája ellenére is könnyen győzött tulajdonosával.
A nap negyedik futamában, hatalmas küzdelmet követően a célt Csikós ért el elsőként, de jármódja miatt diszkvalifikálták, így Titus Livius és Gyolai Nikolett örülhetett. A Rinette Streamline Díjban a holland import, Libera DW első Kincsem parki versenyében magabiztosan győzött, a látott stílus alapján akár sorozatnyerő is lehet. Nagydíj színtű mezőny jött össze a hatodik futamban, az Underpaid Hanover Díjban. Ennek megfelelő volt a tempó is, a győztesnek, a szlovén Denalda Op-nak 13,4-es kiemelkedő időt kellett ügetni a győzelemhez. A délután során megszületett Komáromi Krisztina idei első győzelme is, ehhez Usain-nak kell győznie a hetedik futamban, szinte csak a végén volt elöl a rutinos herélt. A záró felvonás is emlékezetes finist hozott, King’s Call Fazekas Imrével két riválisa között kilépve ért haza látványos utolsó 100 métert produkálva.

Folytatás jövő szombaton 14 órától, a belépés továbbra is ingyenes!

SHARE THIS