/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Zirci Díj a vasárnapi galoppon!

Kilenc futammal folytatódik április 21-én a galopp szezon a Kincsem Parkban, hangolódva a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Showra. A napi főverseny az 1900 méteres Zirci Díj lesz, amelyben újra összecsap az immár négyéves korosztály krémje. Respectation (Stanislav Georgiev) könnyen nyerte a Totalizatőr Hendikepet és duplázhat, Sándor Mátyás az Igazgatósági Díj ezüstérme után lép a startboxba, de ott lesz a Megnyitóban ugyan stabil számaitól elmaradó, korábbi állandó főszereplő, Real Hope (Benkő Ádám) is.

A sprinterek az 1200 méterre kiírt Bakonyi Díjban találkoznak, melyben kiélezett küzdelem várható a tavaly mindig döntős Gainer Boy (Stanislav Georgiev), a Szent László Díjban bronzérmes és első sikerére hajtó Governor (Monir Madihi) között, de magas számokra képes és topja alapján ezen a távon ismét nagyot villanhat Oligarcha (Kelemen Zénó) és Hajnalmadár (Morvai Eszter) kettőse is.

A nap elején mérföldre futják az Előszállási Hendikepet, a kilenc induló közül az állandóságot képviselő Cenzor (Suták Csenge), a remekül kezdő Victory of Genius (Gönczi Rebeka), illetve a mögötte dobogóra érő Expect No Mercy (Ördög Alen), illetve a tavalyi szezont győzelemmel, topján befejező The Little T (Kun Ferenc) tűnik esélyesnek.

A délután legnagyobb mezőnyét láthatjuk az 1100 méteres Ménesmajori Hendikepben, ahol tizenketten sprintelnek a szintetikus pályán. Passion of my Love (Kovács Réka) két győzelem után egy erősebb riválisától kapott ki, most megint abszolválhatja a feladatát. Guineas (Farkas Dorottya) szinte ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, új kézben is tovább tarthat a lendülete. Mr Croissant (Gönczi Rebeka) hosszú várakozás után megszerezte esedékes elsőségét év végén, most jóval rövidebb távra is felérhet a döntőbe. Emerysday (Ördög Alen) hasonló társaságban sokáig tartotta magát, most könnyebbnek tűnik a feladata és akár haza is érhet.

Kis mezőny jött össze az 1900 méteres Szépalmapusztai Hendikepben, de annál érdekesebb lehet a kimenetele. Frangipáni (Kun Ferenc) az utóbbi időben rendre döntős volt, megérdemelne már egy győzelmet. Dancing Storm (Suták Csenge) is két második hellyel kezdte az évet, talán itt már nyerni is tud. Zabriskie Point (Kelemen Zénó) ugyan a könnyed diadala után lemaradt a Kritériumban, hendikepben azonban javíthat.

Kétezer méteren rendezzük a Porvai Hendikepet, ezúttal tizenkét lovas, nagy társasággal. Pensylvania (Mocsinka Vivien) a bírói ítéletnél jóval könnyebben sétált haza, maradhatott benne még egy duplázás. Gizelle (Monir Madihi) bíztatóan kezdte a szezont, ha rá tud tenni, komoly kihívó lehet. Szibéria (Kelemen Zénó) november végén magára talált, az a formája alapján az esélyesek egyike lehet. Mia Jean (Kovács Réka) hiába vezetett sokáig, két itteni riválisa mögött csak negyedik lett, akiknek most visszavághat.

Természetesen ezúttal is láthatjuk majd a nyeretleneket, előbb 1900 méterre a nap nyitányán, majd később 1400 méteren, a kiváló programot pedig 300.000 Ft jackpot teszi még izgalmasabbá.

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_04_21_galopp.pdf

Tarts velünk és a telivérekkel, kezdés 14 órakor!

SHARE THIS