Hermion és Régi Csibész Pozsonyban

Ezen a hétvégén sem maradunk nemzetközi érdekeltség nélkül, hiszen két magyar tréningben lévő ló indul útnak Szlovákiába, hogy április 20-án, szombaton délután  megmérkőzzenek a pozsonyi turfon.

Hermion 17 órakor egy kis mezőnyben lép pályára a harmad kategóriás Cena Symbola-ban. A hároméveseknek 1800 méterre kiírt és 3 ezer euróval dotált versenyben hat ellenfele lesz a pej kancának, aki fél kiló híján topsúlyt visz. Csontos Pál idomítottját Stanislav Georgiev üli, a Jazy Team pedig a König Róbert Emlékverseny – Kezdő Lovak Versenyében elért harmadik hely után, még fényesebb szezonkezdetben bízhat.

Régi Csibész nemrég a tartalékok között szerepelt és nem jutott szóhoz, most azonban komoly feladat vár rá. A pozsonyi program zárásaként, 17:30-kor áll starthoz a négyéves és idősebb telivérek között. Az 1700 méterre kiírt és 2300 euróval összdíjazott, negyed kategóriás Cena Fiorhead tizenhárom telivért számlál, a szintén Csontos Pál tréningjében álló mén 57,5 kilós teherrel futhat. Természetesen az ő lovasa is Stanislav Georgiev lesz, ugyanakkor az Orbay Kft. kiválósága másfél éve kihagyás után tér vissza, így kérdéses mennyire lesz éles már az első alkalommal.

Mindkét hazai színeket képviselő indulónak sok sikert kívánunk!

SHARE THIS