Telivér sztár(jelölt) – ügetősöknél

A hét szenzációja, hogy a nagyreményű Géza gazdát cserélt! A telivér a Jazy Team színeiben ezen a vasárnapon a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben elindított egy nagy rohamot Mágnás Öcsi ellen, és bár megelőzni nem tudta, de második helyével jelezte, hogy klasszis lehet. Ám ha legközelebb nyer, azt már egy új istálló színeiben teszi meg, mivel két jóbarát, Rutkai József és Turbucz Sándor, a magyarországi ügető meghatározó tulajdonosai megvásárolták Gézát. Erről kérdeztük a többszörös magyar amatőrhajtó-championt, Turbucz Sándort:

Hogyan és honnan jött az ötlet, hogy kell egy telivér?

Rutkai József barátom a Dubai World Cupon volt jelen, és teljesen magával ragadta a galopp hangulata. Valószínűleg ez volt az ok, hogy mindenképpen szeretett volna egy telivért, és Gézát nézte ki magának, elsősorban a Gróf Erdődyben mutatott szereplése miatt. Engem kérdezett, hogy betársulnék-e felerészben? Mitagadás nem kellett sokat kérlelnie, azt mondtam, rendben van, csináljuk! A Bársony család pozitívan állt a megkeresésünkhöz, így hamar tető alá került az üzlet. A ló marad a Csontos Pál – Stanislav Georgiev csapat keze alatt, hiszen jó, amit csinálnak, ahogyan felkészítik. Az első célunk a Nemzeti Díj, aztán jöhet a többi korosztályos nagyverseny.! Nagyon bízunk Gézában!

Az esetedben adódik a kérdés: ügető vagy galopp?

Is-is! Mert mint versenyző egyértelműen az ügető, hiszen ott értem el eredményeket, és a mai napig csinálom, ugyanakkor családi vonatkozásom erősen köt a galopphoz: édesapám anno gátlovasként szerepelt a versenyekben, és Papp Sándor tréner mellett abrakmesterként dolgozott. Erős szálak ezek…

-kömi-

SHARE THIS